sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Treenintäyteinen viikonloppu

Eilen kävimme aamusta reilun tunnin mittaisella metsälenkillä heti aamusta. Pihaan tultuamme teimme tyttöjen kanssa lumityön. Tämän jälkeen piti vielä siivota kotosalla. Sen verran vei tämä touhuaminen mehut emännästä (varsinkin kun yöunet jäivät neljään tuntiin), että otimme pienet nokoset Superin kanssa. Päikkäreiden jälkeen lähdimmekin maneesille treenaamaan tokoa sekä tekemään vähän hyppytekniikkaa. Aloitimme treenin metallinoudolla. Teimme pari toistoa tasamaannoutona. Super menee laukalla kapulalle mutta tulee takaisin ravilla. Tämä on tietysti ongelma, jos liike olisi tasamaannoutona. Pitänee muistaa kiinnittää tähän huomiota seuraavan kerran, kun teemme noudon hyppynoutona. Teimme seuraamisessa vain suoraa. Lähinnä siis siksi, että pääsin kiinnittää huomiota paikkaa. Viimeksihän Pieksämäellä treenatessamme Super toisessa seuraamisessa alkoikin edistää. Miksi tuo seuraamisliike ei voi koskaan olla täysin valmis? On vissiin sen verran vaikea liike, että aina on jotain hiottavaa.

Teimme myös ruutua, merkkiä, ohjattua sekä vasemmalle että oikealle. Tähän väliin sitten teimme hyppytekniikkaa kolmella matalalla (väli 9 jalanmittaa) sekä viimeinen 60 cm. Aivan loppuun teimme sitten kaukkareita niin, että jätin taakse palkkapurkin. Nyt ajatuksena oli, ettei sinne pääse kuin täydellisestä vaihdosta. Super onnistuakseen seisomisesta maahanmenossa tarvitsi käsiapua mutta sen verran olemme edistyneet, että nyt pystyin olemaan Superin edessä. Tätä jatkamme... Kokeisiin emme lähde ennen kuin handlaamme vaihdot täydellisesti.

Tänään menimme maneesille tekemään aksaa. Hyvin helppoa hyppy-putki-hyppy-putki-hyppy-hyppy-hyppy u:n muotoisena ratana. Hypyt olivat 40 sentissä. Pirkko katsoi ensimmäisen kierroksen ja ehdotti, että laittaisimme Superille pumpperit esteiden eteen noin 7 askelmitan päähän hypystä. Tällä tavalla saimme Superin hyppämään järkevältä etäisyydeltä. Teimme kolme kierrosta. Erityisesti kolmen hypyn suora oli erinomainen. Super eteni pää alhaalla katse eteenpäin suunnattuna. Super myös ojensi itsensä eli ei pyrkinytkään hyppämään korkeutta. Treenin lopuksi teimme vähän keppitreeniä vinokepeillä ja putkesta keinulle menemistä. Oli muuten ensimmäinen kerta, kun teimme keppejä vinokepeillä ja johan alkoi Superista löytyä vauhtia myös kepeillä. Aivan loistava treeni. Näitä lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti