sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Luovaa tokoa ja agilityä

Perjantaina kävimme Superin kanssa maneesilla tokoilemassa kevyesti ja ennen kaikkea luovasti. Otimme ainoastaan ruudun paikkaa siten, että Superin piti hakeutua kosketusalustalle ruutunauhan sisäpuolelta eri kohdista. Ajatuksena oli se, että Super oppisi hakeutumaan keskelle ruutua määrittäen sen kohdan ruutunauhojen avulla. Aikaisemmin olen harjoitellut ruudun paikkaa lähettämällä koiraa ruutuun läheltä mutta tässä on ongelmana se, että koira helposti ajautuu aina vain lähemmäksi etureunaa. Pahimmassa tapauksessa (kuten Kiialle kävi viimeisimmässä kokeessamme) käskiessäni koiran maahan onkin koiran etutassun etureunan ulkopuolella. Tämän lisäksi teimme kahden merkin kiertoa ja siitä sitten muutamia luoksetulon stoppeja. Stopit olivat ok mutta kiertoon toivoisin vielä enemmän vauhtia. Tätä pitää treenata siis erikseen. Lopuksi teimme kaukkareiden vaihtoja valvovien silmien alla. Aivan loppuun teimme hyppytekniikkaa 60 cm korkealla esteellä. Niina huomautti, että pumpperin tulee olla lähempänä mitä korkeampi este on, eikä toisin päin. Kun siirsin pumpperin noin 6 jalan päähän, alkoi tekniikka näyttää todella hyvältä.

Lauantaina menin maneesille tekemään agiityä kahdella putkella ja neljällä hypyllä. Hyppykorkeus oli 45 cm. Tein ihan simppeleitä hyppy-hyppy-putkeen-hyppy jne. treenejä alkuun. Tein myös siitä sitten valssin kautta niin, ettemme tehneetkään enää putkean jne. Teimme myös takaakiertoja ja välistävetoja namikuppien avustuksella. Aina siis niin, ettei nami tule minun kädestä. Lopussa heittelin Superille palloa ja Supra vallan villinä juoksi pallon perään ja siinä mennessään hyppeli esteiden yli. Näyttäisi alkaa hyppiminen maistua myös Superille. Aivan ihanaa.

Olemme nyt tehneet joka ilta kaukkareita. Edistymistä on havaittavissa, vaikkakin töitä on edelleen tehtävä todella paljon. Alkuun siis jumppasimme ihan lattialta käsin. Nyt kun keksin laittaa takajalkojen päälle muistutukseksi pannulaput (nyttemin hernepussit), olen päässyt irtautumaan Superista. Palkkauksen kanssa pitää olla kyllä tarkka ja ennen kaikkea tarpeeksi nopea, ettei Supra ehdi kävellä vahingossa vastaan. Hernepussien avulla olen päässyt palkkaamaan ueasti oikeista suorituksista. Mielenkiintoisinta lienee se, että vaikka hernepussit usein valahtavat lattialle, Super jatkaa siirtojen tekoa oikealla tekniikalla. Alla olevaan videoon olen koostanut pätkiä muutamia vaihtoja kolmelta eri illalta viime viikolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti