keskiviikko 5. elokuuta 2015

Perinteinen toko-askailta

Eilen olikin taas perinteinen toko-aksailta. Kiian ja Nastan kanssa teimme aksaa ja Superin kanssa tokoa. Kiia oli taas elementissään. Kyllä sen kanssa on kiva aksata, kun se on oikea tarmonpesä. Nasta on vielä vähän hillitympi kuin Kiia mutta vauhtia varmastikin tulee kokemuksen myötä. Aloitimmehan aksan vasta viime marraskuussa ja siihen väliin on mahtunut yhdet juoksutkin. Teimme muuten eilen keppejäkin huolella mutta nyt taas se viimeinen väli tahmoi. Pitänee ottaa ohjurit käyttöön nyt vähäksi aikaa.

Superin kanssa tein peruutusta jo 5 metriä. Vähän se paikka on siinä liian takana mutta onneksi kuitenkin kontakti pysyy. Teimme myös ruudun eteenlähetystä. Päädyin lopuilta ratkaisuun, jossa ympyrän keskellä on about 15 x 15 cm valkoinen lätkä. Jotta lätkä ei olisi liian helposti nähtävissä, tein lähetykset about 20 metristä. Tämä alkoi sujua. Alkuun nimittäin pienellä naulauslevyllä Super ei suuntautunut ollenkaan eteen vaan kuikuili ruutuun tai kentän laitaan päin. Tuota eteenlähetystä olisi varmaan hyvä alkuun treenata ilman ruudun antamaa häiriötä/ärsykettä ja mahdollisimman erilaisissa paikoissa. Nythän kentän laitaan kuikuili johtuu pk:n eteenlähetyksestä. Tätä on siis työstettävä vielä huolella. Menikin vähän liian hyvin silloin ensimmäisellä kerralla Pieksämäellä.

Teimme myös kapuloiden sekä yhden hypyn ohitusta merkin kierrossa. Nyt käytössä oli lätkä maassa. Alkuun onnistuimme tekemään monta hyvää toistoa mutta sitten väliin mahtui pari pyrkimystä kapulalle. Ei ku taas vähän lähemmäksi merkkiä ja uudestaan. Kyllä tämäkin tästä varmistuu. Teimme myös pari kapulan tuontia (oikean tällä kertaa) hypyn kautta. Ensimmäisellä kerralla ei meinannut taaskaan hoksata ottaa kapula. Toisella kerralla otti kapulan mutta kun käskin hyppäämään, tiputti kapulan ja hyppäsi esteen yli. Kolmannella kerralla nosti kapulan mutta en sitten antanutkaan erillistä hyppy-käskyä ja Super hyppäsi hienosti esteen ihan omatoimisesti. Jatkamme näiden pohjien rakentamista huolella. Väliin pitäisi muistaa treenata niitä vanhojakin liikkeitä tai ainakin niiden osia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti