tiistai 17. toukokuuta 2016

Korjaava jälki

Ajoin tänään töiden jälkeen kodin kautta suoraan pellolle tekemään Brielle seitsemännen peltojäljen. Pituutta jäljellä oli jo 60 askelta ja annoimme sen vanheta tunnin. Edellinen jälki oli myöskin tunnin vanha mutta 10 askelta lyhyempi. Tämän Brien ajoi ongelmitta, niinpä ajattelin sen vuoksi pidentää jälkeä hieman. Vaikeusastetta nostettiin myös sillä, että jätin neljästä kohdasta askelparista namit pois.

Kävimme porukalla heittämässä lenkin jäljen vanhenemisen aikana. Briehän meinasi muuten karata jäljelle, kun olin sen tallonut. Jouduin hakemaan tytön paalulta ja taluttamaan kauemmaksi ennen kuin päästin vapaaksi.

Brie hienosti taas nuuskutteli paalulla mutta jotenkin huonosti nosti jäljen. Tätä vähän ihmettelin, sillä toistaiseksi minun ei tosiaankaan ole tarvinnut houkutella nostamaan jälkeä. Tyttö kuitenkin lähti etenemään jäljellä mutta syystä tai toisesta nosti päätä pariin otteeseen ja meinasi lopettaa jäljestämisen. Mietin, että olisikohan ottanut nokkiinsa siitä, etten alun perin päästänyt jäljelle. Sain kuitenkin Brien ohjattua takaisin jäljelle. Tyttö teki jotenkin puolilla valoilla töitä ja tuntui jättävän nameja välistä. Haisteli siis kyllä muttei syönyt, mikä sekin oli outoa. Jatkoimme kuitenkin loppuun asti... tai siis ajattelin jatkaa loppuu asti mutta sitä loppua (eli loppupalkkaa) ei löytynytkään. Minä keltanokkana olen jättänyt loppupalkan sellaisenaan maahan... Ajattelin, että ajoimme sen ohi ja yritin paikallistaa loppupalkan omin avuin. Brie vain nuuskutteli yhtä kohtaa, jossa minun mielestä sen piti olla mutta maa oli kyllä täysin tyhjä. Vapautin seuraneidit kauempaa jäljelle. Ajattelin, että kyllä Super & co. löytävät loppupalkan. Super kun on tunnetusti tarkkanenäinen tyttö mutta vedimme vesiperän. Minua harmitti niin vietävästi. Brie oli tehnyt hienosti töitä, enkä päässyt kehumaan tyttöä. 

Pelto, jolla käyn, on suosittu monelle lenkkeilijälle. Olen satavarma, että joko a) linnut ovat käyneet syömässä nameja jäljeltä sekä loppupalkan tai b) mitä luultavimmin jonkun lenkkeilijän koira on käynyt syömässä jäljeltä namit ja loppupalkan sen verran oudosti Brie käyttäytyi jäljellä (nosti päätään ja kuikuili ympärille).

Harmissani asiasta laitoin viestiä yhdelle kasvatinomistajalle, joka neuvoi tekemään mahdollisimman pian mahdollisimman helpon korjaavan jäljen. Niinpä me sitten illasta menimme läheiselle nurmialueelle tekemään vauvatreenin: 30 askelta ja jokaisella nami. Vanhenemisaika about 5 minuuttia. Alla oleva videonpätkä on korjaavalta jäljeltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti