lauantai 21. syyskuuta 2013

Onnistuneet hakutreenit

Tänään olikin Superin vuoro päästä hakumetsään. Keskusteltuamme hetken nykyisistä ongelmistamme erään  meitä viime syksynä nähneen kokeneen koiraharrastajan kanssa päädyimme tekemään Superille sellaisen treenin, jossa Super lähetetään metsään näköhavaintoja käyttäen ja perään houkuttaen. Maalimies palkattuaan Superin nousee seisomaan ja muuttuu passiiviseksi, jolloin kutsun Superin pois. Teimme tällaisia pistoja viisi ja jo toisen jälkeen Superilla alkoi olla isompi imu metsään. Näitä tämän tyyppisiä motivointitreenejä jatketaan, kunnes Super lähtee samalla imulla ilman apuja. Vasta tämän jälkeen otetaan repertuaariin eteneminen, tyhjät yms. PS. Jokaisella pistolla Super haukkui sen 1-5 kertaa.

Seuraavan kerran pitää myös muistaa ottaa palloja mukaan, joita maalimies voi heitellä Superille ruokapalkan päälle. Ajatuksena on se, että Superin ei tarvitse viettää "laatuaikaa" moken luona, sillä voi olla, ettei Super "hullaannu" aivan kaikista maalimiehistä, jolloin kaikenlainen väkisin vänkään pelailu syö motivaatiota. Ei se kuitenkaan jätä mokkea, jos ei ole siltä palkkaa saanut varsinkin, jos saamme motivaation entisenlaiseksi. 

Tämän lisäksi meidän pitää alkaa vahvistaa sitä syvyyttä eli tehdä Superille mieluummin yli 50 metrin pistoja. Minulle jäi erittäin mahtava fiilis tämän päivän treeneistä. Oli ilo katsella koiraa, joka hymyilee hakumetsässä. Superilla oli kivaa, jolloin minullakin oli kivaa. Mikään muu ei ahdista niin paljon kuin koiran käskeminen metsään. Mielestäni koira pitää päästää metsään, ja siinä on vissi ero.

1 kommentti: