maanantai 2. syyskuuta 2013

Team Sählä säheltää

Eilen olikin vuorossa Superin hakutreenit. Koska pihaprojekti vetelee viimeisiä, piti minun ottaa koko lapsikatras mukaan treeneihin. Tämä toki hakuporukan suostumuksella. Ilma oli alkuun varsin lupaava mutta sitten kun tuli Superin vuoro, alkoi sataa. Sadehousut olivat luonnollisesti autosta, joka oli jätetty reilun 100 metrin päähän. Eihän sitä enää siinä vaiheessa voi palata autolle housuja hakemaan.

Suunnittelin Superille sellaisen treenin, jossa Super tekee neljä pistoa etenemillä. Ensimmäinen pisto tulisi oikean kulman kautta kakkospiilolle, jonne 5-10 haukkua. Tästä sitten palaisimme yhdessä keskilinjalle, josta lähettäisin Superin vasemmanpuoleisen kakkospiilon kautta kolmoselle. Myös tänne 5-10 haukkua. Tältä palaisimme taas keskilinjalle, jolta lähettäisin Superin kolmospiilon kautta neloselle. Neljäs oikeanpuoleinen piilo oli Sulo. Koska maalimiehenä halusi toimia vanhin pojistani, ottaisimme tänne koko pitkän haukun kokeenomaisesti. Neljäs pisto tulisi taas vasemmalle nelosen kautta vitoselle. Tämä oli siis suunnitelma mutta toisin kävi.

Maasto oli meille uusi ja sopivasti haasteellinen. Ei siis mitään kangasmetsää. Radalla oli myös useampi ojan ylitys. Ajatuksena oli, että maalimiehet näyttäytyisivät ensin ennenkuin menisivät piiloon mutta tämä sitten unohtui tyystin. Super kuitenkin näytti siltä, että tiesi, mitä olimme tekemässä, joten lähetin Superin ensimmäiselle pistolle. Super hieman alussa ihmetteli, että kuka tässä oikein on maalimiehenä, kun meidän pojat pyörivät siinä ja siinä nyt oli kaikenlaista. Sain kuitenkin Superin suunnattua kohti etukulmaa. Super juoksi ojalle saakka ja lähti etenemään sen myöntäisesti. Kutsuin tytön takaisin ja otin noin 5-6 metriä eteenpäin keskilinjalla ja lähetin uudestaan. Taas sama homma. Nyt kutsuin Superin takaisin ja pyysin maalimiestä antamaan ääniavun, jotta saisimme Superin uppoamaan maalimiehelle edes kolmannella yrittämällä. Nyt Super lähti matkaan määrätietoisesti ja minä siinä tyhmyyksissäni lähdin perään. Ajattelin säästää aikaa, kun lapsillakin alkoi olla jo kova protesti päällä. En kuullut missään vaiheessa haukkua ja ajattelin, että jospa se maalimies unohti haukuttaa Superia sen pienen pätkän ja painelin maalimiehelle. Mutta mutta... Super ei ollutkaan maalimiehellä, eikä sitä kyllä näkynyt muutenkaan. Ei kun kutsumaan koiraa, että hu-huu, täällä ollaan. Super sitten hetken kuluttua tuli sinne meidän luo ja lähdimme kulkemaan keskilinjalle. Tällöin huomasimme, että vasemmanpuoleinen maalimies liikkui ensimmäiseltä piiloltaan toiselle piilolle, joten ei ku kyselemään, että missä mennään. Super oli siis itse ylittänyt keskilinjan ja hakenut tämän toisen maalimiehen vasemmalta puolelta. Ilmaissut sitä oikein hienosti ja palkatkin syönyt siinä samalla. Haukku ei ollut kuulunut, kun satoi niin kovasti ja huppukin oli päässä yms. yms.

Päätimme varioida treeniä siten, että lähettäisin Superin uudestaan ykkösen kautta kakkoselle (oikea) ja sitten taas kakkosen kautta kolmoselle (vasen). Samalla kun olisimme vasemmalla puolella, veisi Saija Eliaksen piiloon ja juoksisi niin maan penteleesti keskilinjalle. Nyt suunnitelma toimi. Super teki hienon laatikon ja haki ukon kakkospiilolta. Hain koiran pois ja lähetin vasemmalle. Taas Super teki hienon piston ja haki ukon piilosta. Nyt kun olimme palaamassa keskilinjalle, juoksi Saija vielä maastossa. Superhan oli sitä mieltä, että tämä on huippu kivaa. Ukotkin juoksee pitkin poikin. Noh, ei kun koira haltuun ja lähetys oikealle puolelle. Hienon piston taas teki Super ja haukkui ihan loppuun saakka piilolla. Vähän katkaisi, kun tulin näkyviin mutta jatkoi itsenäisesti haukkua sen jälkeen. Ajattelin tehdä loppuun sellaisen helpon puolipaon, tosin vähän pidemmän eli osittain oikealta puolelta keskilinjan yli vasemmalle puolelle. Toinen maalimieshän törötti totta kai vielä keskilinjalla. Viritystä Superille ja lähetys matkaan. Mitä tekee tyttö, menee ja haukkuu keskilinjalla olevan maalimiehen pystyyn. Jaahas... No, laitoin uudestaan ja johan se maalimies sieltä pöheiköstä löytyi.

Menemme ensi viikolla uudestaan samaan maastoon. Jospa saisimme aikaiseksi hieman loogisemman treenin. Ei tuossa nyt mitään takapakkia tullut, vaikka Super vähän ihmettelikin meidän touhuja mutta kivaa meillä oli ja kastuttiinkin aivan tyystin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti