perjantai 6. kesäkuuta 2014

Tähtäimessä IPOR?

Eilen kotiin tultuani pakkasin treenikamat ja painelin suorilta (en siis ehtinyt juomaan edes kupillista kahvia) rannan kautta hakutreeneihin. Meillä tosiaan oli eilen lämmintä yli 30 astetta, niin piti käyttää Super uimassa ennen treeniä. Onneksi Super on nyt tällä hetkellä täysin karvaton, niin pärjää varsin hyvin tuolla karvalla näillä helteilläkin, kunhan ei nahka pala. ;)

Lähdin sitten tosiaan hirmuisella kiireellä ja kaprit jalassa. Note to myself, ei enää ikinä hakutreeneihin kaprit jalassa. Myös kevyt pitkähihnainen paita on paras varustus hakumetsään. Nyt on sääret sen näköiset, että sitä ollaan taas juostu metsissä itikoiden ja mäkäräisten syötävänä.

Superille tein hyvin yksinkertaisen treenin, jossa yritettiin opettaa suoria pistoja etenemän kanssa. Ukot menivät etukulmien kautta kakkospiiloille. Vasen etukulman pisto ei ollut suora, koska Super otti hajun maalimiehestä ja lähti etenemään diagonaalisesti maalimiehelle. Oikealla etukulmalla Super teki upean laatikon. Kolmas pisto oli samalla periaatteella mutta maalimies ei ollut kävellyt piilolle keskilinjan kautta vaan edennyt toiselta piilolta takakulmaan. Pisto ei ollut täysin suora mutta parempi kuin ihan ensimmäinen. Neljäs pisto oli taas vähän parempi.

Juttelimme treenin lomassa IPOR-puolen kokeista ja treenin jälkeen ajelinkin kentälle katsomaan sattuisiko se olemaan vapaa ja olihan se. Kävin sitten temputtamassa Superia tikkailla, liikkuvalla laudalla, putkella sekä pöydillä. Superilla oli tosi hauskaa, ja minäkin olin aivan innoissani. Kerrankin meidän agilitytreeneistä on jotain hyöytyä, sillä nuo IPOR-kokeiden ketteryysesteet olivat Superille helppoja ja varsin mukavia. Pöydillä auttaa taas ehkä ruudun opit, sillä aika hienosti Super lähti etenemään pöydältä toiselle, vaikka minä olin keskellä. Ainoa asia, jota jouduin erikseen opettamaan, oli pöydälle hyppääminen. Sitä on sen verran vähän tehty aksassa, että joutuu nyt sitten IPORia varten tämän opettamaan. Jospa tästä tulisi meille se kisalaji, kun tuo PK:n metrinen takkuaa niin kovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti