keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Takapihatokoa ja pudotettua

Koska eilen ei ollutkaan hakutreenejä, päätin hyödyntää iltaohjelmaani tulleen suuren aukon siivoamalla kotona perusteellisesti. Luitte oikein. Siivottuani menin sitten takapihalle tekemään takapihatokoa.

Superin kanssa otimme alkuun tunnistusnoudon, ja koska se sujui ihan ensimmäisellä yrittämällä niin hienosti, jätin liikkeen yhteen toistoon. Tämän jälkeen otin merkkiä noin 4-5 metrin päästä. Super hakeutuu nyt jo hienosti merkin taakse. Merkkiä teimme sellaiset 6-8 toistoa. Merkkitreenin yhteydessä otin samalla edestä sivulletuloja eli heitettyäni namin Superille merkille, kutsuin tytön käsiohjauksin eteeni ja siitä pyysin tulemaan sivulle. Merkin jälkeen teimme seuraamisen täyskäännöksiä ja ihan lopuksi taas kaukkarijumppaa.

Superin jälkeen oli Kiian vuoro päästä tekemään takapihatokoa. Myös Kiian kanssa aloitin tunnistusnoudosta. Kapulat olivat siis nurmella noin 3-4 metrin päässä. Meillähän on ollut Kiian kanssa tunnarin suhteen se ongelmana, että Kiia haistelee "suullaan" eli nostelee jokaikisen kapulan, kunnes tulee sille omalle. Nyt onnistuimme tekemään oppikirjasuorituksen kolme kertaa. Vau!

Tunnarin jälkeen teimme merkkiä. Aluksi Kiia ei selvästikään eroittanut punaista merkkiä nurmelta mutta sen löydettyään merkit onnistuivat oikein hienosti. Merkkejä otimme sen 6-8 toistoa. Merkkitreenin jälkeen tein Kiian kanssa liikkeestä jääviä eli zetaa kolme kertaa järjestyksellä istu-seiso-maahan. Maahanmeno tuottaa välistä vaikeuksia, kun annan käskyn "Super-moodilla". Näillä tytöillä on aivan erilaiset maahanmeno käskyt. Tämä lienee tullut siitä, kun Super läsähtää niin nopeasti maahan, niin sille on jäänyt sellainen varsin kevyt ja iloinen käsky, kun taas Kiialle se on sellainen matalampi ja intonaationaltaan laskeva. Tein myös luoksetulon pysäytyksiä siis siitä ihan läheltä. Kiiahan pysähtyy hienosti seisomaan mutta maahanmenon kanssa on ollut ongelmia. Nyt ne onnistuivat hyvin. Lopuksi vielä jumppasimme kaukkareita.

Takapihatokon jälkeen lähdimme lenkille. Lähtiessäni nappasin mieheni parittoman hiihtohanskan ja pari nakkia matkaani. Ajattelin, että voisin siinä lenkin yhteydessä opettaa Superille pudotettua. Superhan usein hengaillee minun lähellä, kun muut menee matkojaan mutta eihän se sitten ihan niin mennyt. Kun aloin kaivaa nakkia pussista, oli luonani neljä koiraa. ;)

Sain pari hölmömpää lähetettyä eteenpäin ja tein muutaman kerran tiputetun mutta mummokoira pääsi juonesta kiinni ja alkoi tuoda hanskaa minulle tyttönsä edestä. Aivan liian fiksu tuo meidän veteraani. Eihän minun auttanut muu kuin sitoa muu porukka puuhun ja tehdä kolme pudotettua lyhyeltä matkalta (10-15 metriä). Alkuun Super tarvitsi vähän käsiapua ymmärtääkseen mitä häneltä hain. Mietin myös, että pitäisiköhän tähän keksiä jokin toinen käsky kuin "etsi", jota käytän niin esineruudussa kuin jäljellä vai hoksaakohan se tyttö toiminnon luonteen kontekstista. Luulenpa, että Super oppii erottamaan nämä kolme eri toimintoa, koska ne ovat kaikki kovin erilaisia. Pitänee ottaa nyt myös pikkuruutu treenin alle. Sitähän voi vaikka ihan alkuun tehdä takapihalla tai sitten olohuoneen karvamatolla. Ajattelin siihen ilmaisuksi maahanmenoa. Nimimerkillä Myös EK:sta koulari?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti