perjantai 11. lokakuuta 2013

Ja tilanne vaatii Nutella-voileipiä

...ja ainakin kaksi.

Mutta menkäämme ensin eiliseen puuhailtaan. Aivan aluksi tein mummokoiran kanssa tokoa. Lähinnä siis seuraamista, liikkeestä jääviä, muutaman kaukon vaihdon ja sivulletulon takaa kiertämällä. Pääsipä se Nämppä kuolemaankin pari kertaa ammuttaessa. Nancy kyllä teki kivalla ilmeellä. Meinasi ensin alkaa laulaa mutta lopetti kyllä, kun kielsin. Mummo on kyllä rautaa.

Kiian kanssa teimme ASP-lehdestä kyhättyä rataa. Minulla oli vire huono. Kiia kävi kierroksilla, kun kerran menin treenaamaan tokoa Nämpän kanssa. Yhtälönä tämä tarkoitti hutilointia, harmistumista (lue täyttä keljuuntumista), ähräystä jne. Kiia ei keskittynyt, minä en keskittynyt, mikään ei onnistunut ensimmäisellä yrittämällä. Plaah...

Tokossa teimme taas zetan seuraamista, ruutua, ohjattua, kaukkareita, tunnarin pari kertaa... Olikohan vielä jotain muuta? Tokotreeni kyllä meni hyvin.

Superin kanssa teimme kanssa hieman tokoa. Lähinnä siis pylvään kiertämistä, ohjattua, ruutua ja hieman seuraamista. Ihan ok treeni. Agilityssä teimme Superin kanssa suoria pätkiä. Yhden kerran lähdin ex tempore ohjaamaan (koutsin käskystä tosin) yhdelle esteelle ja se menikin huonosti. Super hyppää ihan hyvällä tekniikalla, jos tietää minne ollaan menossa mutta jos ei tiedä suuntaa, tekniikka huononee. Super on myös aivan liikaa minun kädessä kiinni, eikä edelleenkään hakeudu esteille, ellei sitten ole namikuppia edessä. Super ei myöskään osaa vielä lukea rataa eli edetä omatoimisesti. Tähän meidän pitää paneutua tulevana talvena. Namikuppeja suorien päähän. Palkka koko ajan muualta kuin minulta. Hypyt pidämme meditasolla.

Tänään olikin vuorossa yökkötokoa. Menin kentälle kahdeksan maissa. Tiia olikin jäänyt kurssimme päätteeksi sinne treenailemaan Pepen kanssa. Auttelin Tiiaa ohjatun kanssa. Kiian kanssa aloitimme treenin ohjatulla niin, että ensin haimme oikeanpuoleisen kapulan. Se meni hyvin mutta sitten alkoi ongelmat. Vasemmalla puolella merkistä oli 10 metrin päässä toinen merkki ja siitä sitten ruutu. Kiia ei oikein tiennyt mitä sen olisi pitänyt tehdä ja kyllähän siinä meni tovi, jos toinenkin ennen kuin sain Kiian hakemaan vasemmanpuoleisen kapulan. Teimme varmaan kymmeniä toistoja, joista onnistui ehkä se 4 tai 5 mutta koko ajan paremmin ja paremmin. Alkuun tuli siis ainakin 4-5 epäonnistunutta lähetystä ja sitten onnistui. Sitten taas 3-4 epäonnistunutta lähetystä ja sitten taas onnistunut. Sitten 2-3 epäonnistunutta lähetystä ja sitten onnistunut. Lopuksi sain kaksi onnistunutta toistoa perä perää. Tein Kiian kanssa myös seuraamisen juoksuosuuksia, zetamerkkien kiertämistä, ruutua (joka oli alkuun huono, koska väisi ruutua tuon ohjatun noudon episodin vuoksi), yhden suoran luoksetulon. Tuli siis touhuttua taas yhtä sun toista. Huomenna, jos ehdin, käyn kyllä ottamassa palauttavan treenin tuohon ohjattuun.

Superin kanssa tein ohjattua kolmen toiston verran. Kaksi ensimmäistä oikealle ja yhden vasemmalle. Super hassusti vilkaisee aina keskimmäistä mutta hakee kuitenkin aina juuri sen oikean kapulan. Merkille menot olivat ihan hyvät ja vauhdikkaat. Itse noudot olivat todella vauhdikkaat. Ensimmäisessä tuli hieman vinoon eteen.

Ruudussa merkki oli hitaampi kuin ohjatussa. Vasemmalle lähetettäessä ruutu oli vauhdikkaampi kuin oikealle. Mistäköhän tämäkin johtuu? Pitänee pohtia. Tein Superille myös tasamaanoudon kilosella. Hyvällä vireellä ja vauhdilla se kyllä sen tekee. Huomenna pitää muistaa taas nostattaa tuolla kapulalla, ettei liike lässähä ennen koetta. Tein myös pari todella hyvää eteenlähetystä isolle pallolle. Se on kyllä Superille mieluisa lelu tuo Ikeasta ostettu pehmojalkapallo.

Ja palataksemme otsikkoon. Nutella-iltapalaleivät tulivat tarpeeseen kahdesta syystä. Takana pitkä ja suhteellisen intesiivinen työviikko sekä jossain määrin mieltä masentavat agitreenit eiliseltä ja tokotreenit tältä illalta. Kummasti Nutella parantaa pahan mielen ja saa taas suun hymyyn. Huomenna onkin päivä täynnä ohjelmaa. Pitäisi käydä hieman kaupungilla, siivota ja ennen kaikkea tehdä yksi hyvä jälkitreeni. Illasta voisi vielä käydä tokoilemassa. Sunnuntai meneekin Keuruulla liikkuroidessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti