torstai 31. lokakuuta 2013

Zeta, ohjattu, luoksetulo... ja mummolle rallytokoa

Minulla meni töissä sen verran myöhään, etten sitten ihan ehtinyt agilitytreeneihin. Niinpä päätinkin mennä kaukalolle treenaamaan tokoa. Aloitin treenin paikkamakuulla. Se on kuule kätevää, kun on kolme koiraa, niin saa paikkamakuuryhmän ihan omista koirista. :) Tosiasiassa treenasin erikseen sanottavia maahanmeno- ja sivulle-käskyjä. EV-luokassahan jokainen koira käsketään erikseen maahan ja perusasentoon. Harjoitukseni tällaisenaan on jopa vaativampi, sillä vieressä olevana käskyttäjänä olen minä itse. Tytöt kuitenkin onnistuivat olla astumatta ansaan. Samalla, kun tytöt olivat paikkamakuussa, kävin hakemassa tavarat autossa ja kävin laittamassa ne valmiiksi kentälle.

Tytöt paikkamakuussa
Aivan aluksi tein taas Nämpän kanssa rallytokoa. Ei mitään kommentoitavaa. Kivaa oli ja se on varmaankin koko jutun juju. Seuraavaksi otin treenin alle Superin. Teimme alkuun jääviä. Alkuun, kun lähdin tekemään niitä itse zetassa, Super alkoi ennakoimaan ja teki jo muutaman askeleen jälkeen istumisen. Tämä tapahtui ehkä kolme kertaa, joten muutin suunnitelmaa ja aloitin seuruuttaa Superia sattumanvaraisesti ja tein jääviä eri järjestyksessä. Saimme varmaan 12-16 onnistunutta toistoa tällä tavalla. Tämän jälkeen teimme itse zetan seuraamista ja hieman oikealle käännöksiä. Näissä kun on rutkasti parantamisen varaa.

Zetan jälkeen siirryimme tekemään ohjattua noutoa. Ensimmäinen oikealle onnistui hienosti. Ensimmäinen vasemmalle meinasi lipsahtaa oikealle mutta sain sitten toisella tai kolmannella yrittämällä Superin vasemmalle. Toinen toisto vasemmalle onnistui hienosti. Kuten myös toinen toisto oikealle. Tämän jälkeen menimme nurmelle tekemään luoksetulon kiertoa. Tästä Super tykkää. Luoksetulon seisomiset olivat valuvat mutta maahanmenot olivat hyvät. Jatkoimme luoksetulon treeniä kaukalon puolella. Nyt yritin takapalkalla. Tämä saa Superin jähmimään. Ei hyvä. Eli vauhti tippuu roimasti. Teinpä sitten stoppeja läheltä pallon kanssa leikittäen. Nämä olivat hyviä. Katsotaan saanko rakennettua hyvät stopit tällä tavalla. Lopuksi tein vielä yhden noudon vasemmalle ja yhden oikealle. Molemmat onnistuivat hienosti.

Samanlainen treeni odotti Kiiaa. Aivan kuten Super myös Kiialla oli alkuun vaikeuksia jäävien kanssa mutta sitten kun tyttö sai korvat auki, onnistumisprosentti hipoi sataa. Teimme myös zetan seuraamista. Tässä minun pitää muistuttaa alussa, että nyt tehdään seuraamista. Ohjatut noudot olivat hienoja. Kiia kyllä tsiikaa keskimmäistä kapulaa mutta jättää sen nyt rauhaan. Jospa tämä tästä lähtisi toimimaan...

Nurmella teimme pylvään kiertoa mutta Kiialla taaseen pallo aiheuttaa megalomaanista jähmimistä Tämänhän minä olen todennut aikaisemminkin. Siirryimme siis suosiolla kaukalon puolella ja takapalkalle. Otin nyt luoksetulon maahanmenoja. Ensimmäinen oli hidas ja puolinainen. Toinen ja kolmas olivat jo nopeampia mutta eivät kuitenkaan läsähtäviä. Näillä mennään. Tein myös seisomisia mutta lyhyeltä matkalta. Aivan lopuksi myös Kiia sai hakea vielä kaksi kertaa oikean ohjatun noudon kapulan, sillä ensimmäisellä kerralla oli hieman ulkona treenistä. Kapulathan olivat valmiina paikoillaan.

Sitten tein pienen testin ja kaivoin kaikki mahdolliset lelut esiin laatikosta ja repusta. Halusin katsoa minkä lelun Kiia valitsee.

Tämän illan lelusaalis

Enpä olisi uskonut mutta Kiia tosiaan valitsi Wubban.Hain myös Nämpän ja Supran autosta ja kysyin myös heiltä heidän lempileluaan. Myös Nämppä valitsi Wuban. En kyllä tiedä johtuiko se siitä, että Kiia oli sitä juuri ylpeänä kannellut ja pallot olivat aivan kuolaisia vai onko se Wubba vaan niin ihana. Myös Super valitsi Wuban. Tosi voihan syynä olla myös se, etten ole pitkään aikaan palkannut Wubballa. Unohdin muuten laittaa mukaan myös meidän hienon reikäpallon. Patukkakin on jossain kadoksissa. Näiden lisäksi pitäisi vielä ostaa tuollainen samanlainen vinkuva pallo mutta lenksulla. Kuvassa on siis tavallinen tennispallo, punainen vinkupallo, vihreä "lussupallo", Wubba, pari narua, narupallo ja vinkuva iso keltainen pallo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti