torstai 30. lokakuuta 2014

Aksa-tokoilta

Minusta kuulemma lähtee yhtä paljon ääntä agilityradalla kuin Kiiasta mutta kyllä tuo eilinen kieputusrata saikin minut välistä huudahtelemaan tuskasta. :) Tulipahan taas todettua, että minähän se olen Kiian agilitymenestyksen esteenä. Kivasti Kiia kyllä korjailee minun virheitä mutta huh heijaa, että sitä on surkea. Hauskaa meillä silti oli. Molemmilla. Superin kanssa teimme tuota kieputusta vähän kevennetysti ja pienimmissä osissa. Kiian kanssa todelliseksi ongelmakohdaksi muodostui ensin tuo kasilta pakkovalssin ja jonkinlaisen jaakotuksen kautta vienti ysille ja sitten vielä tuo 15-16 ja ennen kaikkea 16-17. Itse meinasin mennä aivan sekaisin ja sitten saksalainen ei meinannut ottaa onnistuakseen. Yritimme sitten siihen valssia mutta aina olin jotenkin väärinpäin koiraan nähden... Kiia lähtee hienosti takaakiertoon ja niistä olin erityisen onnellinen. Ties sitä vaikka innostuisi hinkkaamaan puomin tässä vielä kisakuntoon ja sitten ostamaan lisenssin ensi vuodelle.Agilityn lomassa tein mummokoiran kanssa rallytokoa. Yritän nyt parantaa noita vasemmalle kääntymisiä ja kieppumisia. Ne ovat erityisen vaikea siksi, että Nämppä tahtoo vähän edistää seuraamisessa. Yritän auttaa nyt käden kanssa sen oikean paikan löytämistä. Onneksi käsiavut ovat sallittuja rallytokossa. Itse asiassa kokeilin kaukkareita Nämpän kanssa ja ne menivät oikein hienosti. Ties vaikka sitä innostuisi kisaamaan mummokoiran kanssa ihan tokossakin ensi keväänä...

Kiian ja Superin kanssa tein muutamat suuntaharjoitukset ohjattuun, luoksetulon stoppeja (seisomista Superin ja maahanmenoa Kiian kanssa) sekä ruudun paikkaa lähettäen kentän reunnalla olevaan ruutuun vähän mistä saattuu kentältä. Äitini koiran, Nastan, kanssa tein maahanmenoja, ruudun kosketusalustaa, vähän seuraamista, luokse- ja sivulletuloja. Nasta pääsi vähän aksassakin kaahaamaan.

Olin viime viikolla työmatkalla Roomassa, joten treenit ovat tosiaan jääneet aika vähiin. Kotosalla olemme tehneet ihan kaukkareita ja sitten sunnuntaina talkoiltuani FH-kokeessa kaahasin äkkiä Vihtavuoreen tekemään pienen tokotreenin. Superin kanssa harjoittelimme oikean puoleisen esineen tuomista suoraan eteen. Otimme myös vähän motivaatiotreeniä metallinoutokapulalle ihan tasamaannoutona. Myös luoksetulon ekaa stoppia tuli tehtyä. Meillä on Superin kanssa seuraava koe 15.11. Pieksämäellä. Jospa saisimme treenattua tätä ennen pari kolme kertaa, niin olisi varmempi olo seuraavaan koitokseen. Vielä olisi parantamisen varaa kaukoissa, ohjatun noudon oikeanpuoleisen kapulan luovutuksessa sekä merkille menoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti