perjantai 3. lokakuuta 2014

Kiiasta Q-koira?

Kuten poikani asian eilen ilmaisi:"Kiiasta tulee kuukoira!" Tällä viikolla olemme tehneet pariin otteeseen kaukkareita ihan kotarissa sekä Supran kanssa ohjatun noudon suuntia takapihalla. Keskiviikkona emme päässeet agilitytreeneihin, kun Eliaksella oli karting-treenit. En sitten jaksanut lähteä kentälle kahden pienimmän pojan kanssa vaan pakkasin heidät autoon ja lähdin metsään lenkille. Eilen pääsimme sitten hakutreeneihin. Vanhin pojistani lähti matkaan. Päätimme olla tallaamatta aluetta sen tarkemmin eli kävimme kyllä merkitsemässä piilot takana mutta emme sitten muuten tallanneet aluetta. Tuli laitettua piilot vähän turhan lähelle toisiaan, minkä huomasin sitten itse treenissä. Ajatuksena oli toteuttaa seuraavanlainen treeni:

1. pisto vasen etukulma, piilona pressulla peitetty häkki: sinne 15-20 haukkua ja maalimieheltä palkka
2. pisto oikea etukulma, avopiilo, palkka minulta sitten, kun menen paikan päälle
3. pisto vasemmalle on tyhjä
4. pisto on suora pisto ja palkka maalimieheltä 10-15 haukun jälkeen
5. pisto on "L-pisto" ja siitä palkka suoraan maalimieheltä ilman haukkumisia.

Kuinka treeni menikään? Ensinnäkin Elias lupautui yhdeksi maalimieheksi ja niinpä pyysinkin häntä menemään viidenneksi maalimieheksi alueen "ulkopuolelle" yhden kiven taakse. Elias lähti kulkemaan piilolle ennenkuin muut maalimiehet tulivat edes alueelle. 

Ensimmäiselle pistolle, kun lähetin Supran, lähti Super selkeästi jäljestämään Eliaksen jälkiä. Pyysin takaisin ja lähetin pari askelta edempänä. Nyt Super meni mökille, ilmaisi hienosti ja jatkoimme treeniä. Toinen pisto oikeaan etukulmaan lähti täysin vinoon. Super meni joitain jälkiä pitkin, ja niinpä otimme sen uudestaan. Nyt eteni suorempaa ja löysi ukon. Ilmaisussa pieni tauko, kun lähestyin maalimiestä. Kolmas pisto eli toinen pisto vasemmalle piti olla se tyhjä pisto ja sitähän se oli mutta jouduin pyytämään Supran pois, kun se meinasi taas lähteä Eliaksen perään... Oliko viisas veto tämä vai ei? Siinäpä kysymys. Tuliko opetettua koiralle, että tule pois metsästä, vaikka olet saanut hajun maalimiehestä? No tuli. :( Neljännelle pistolle eli toiselle pistolle oikealle lähetin kolmannen merkin kohdalta... siis epähuomiossa. Olimme laittaneet merkit niin lähelle toisiaan, että kävelin vahingossa kakkosmerkin ohi. Super teki siis töitä taaksepäin mutta ei se varmaan yhdestä kerrasta rikki mene. Viides pisto eli kolmas pisto vasemmalle oli se Eliaksen löyty. Emme olleet siis tallanneet edes alueen takareunaa tässä kohdin vaan olin pyytänyt Eliasta kävelemään alueen yli yhden kiven taakse. Löytyi se poika sieltä metsästä. Siitä pisteet Supralle. 

Pohdintoja treenistä. Kun aluetta ei ole tallattu, eikä oikein pistoillekaan oltu paljon neljännellä tai viidennellä kuljettu keskilinja kautta, niin Superin suoraan eteneminen ei oikein onnistunut vaan Eliaksen ym. satunnaiset jäljet veivät mennessään. Seuraavalla kerralla meidän onkin keskittyttävä nyt tähän suoraan uppoamiseen. Ajattelin, että teemme seuraavalla kerralla treenin, jossa aluetta ei ole tallattu ja maalimiehet menevät takalinjalle takakautta. Otamme pariin ensimmäiseen pistoon avut ja sitten yritämme ilman apuja ja loppuun taas jotkin avut. 

Mutta ei tässä kaikki. Kuten kirjoituksen otsikko antaa ymmärtää, vedin sitten eilen hatusta villin ajatuksen ja kokeilimme Kiian kanssa pari ukkoa. Innoissaanhan tuo metsään lähti ja haki ukoilta palkat. Ajattelin, että Kiialla kun kuitenkin on tuota taistelutahtoa ja kun se tykkää ihmisistä ja kun sille ei ole ongelma vetää hihnassa :P, niin miksi sitä ei voisi yrittää Kiiankin kanssa hakua. Haukkuvaksi koiraksi en sitä kyllä saa, vaikkakin se haukkuu agissa mutta ei sillä pokka kestä komentaa vierasta ihmistä, joten rullakoira siitä tehtäisiin. Niinpä ajattelin, että kun Super nyt joka tapauksessa keväällä jää tauolle (tai siis jos hyvin käy, niin jää tauolle), niin voisinhan yrittää Kiian kanssa tuota hakua. Jos ei ikä riitä kisaamiseen, niin kehittyypähän minun taidot koiran kouluttajana. Alustavasti jo vuorottelisin näiden kahden kanssa treenit... Katsotaan nyt miten homma alkaa sujua Kiippulin the Quu-koiran kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti