sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Apina selätetty

Selätimme eilen apinan Superin kanssa tokokokeessa. Aamu käynnistyi hieman poikkeuksellisesti, kun nuorimmaisemme oli (taas) kömpinyt viereemme nukkumaan ja häneltä oli tullut vaippa läpi. Vaihdoin vaipan ja koska oli vasta 6.15, ajattelin yrittää nukuttaa pojan uudestaan. En siinä kuitenkaan onnistunut, joten noustuamme olin jo yli puoli tuntia aikataulua jäljessä. Ehdin kuitenkin koepaikalle 8.40. Koirathan olivat vielä käyttämättä, joten ensimmäiseksi piti syöksähtää lyhyelle lenkille. Pakkasta oli aamulla vielä sellaiset 9 astetta ja koska en osaa tokoilla hanskat kädessä, piti minun paleleman aika kovasti.


Luokassa oli kuusi koiraa ja me olimme heti toisena suoritusvuorossa. Paikkaistuminen ja -makuu menivät hienosti. Super oli hienosti kuulolla. Olin ajatellut nostattaa Superia ennen omaa vuoroamme mutta nyt tyttö oli niin liekeissä, että käytin odotusajan lähinnä metsässä juoksenteluun. Seuraaminen oli ihan passelia. Täyskäännöksiä tein molemmilla tyyleillä vahingossa. Pitäisi varmaan päästä nyt johonkin lopputulokseen tämän asian suhteen. Askelsiirtymissä taisin muuten astua kerran Superin hännän päälle. Zeta (i-s-m) oli hieno. Luoksetulo oli myös hyvä. Eteentulo olisi kyllä saanut olla tiiviimpi. Saimme siis seuraamisesta 8, zetasta 10 ja luoksetulosta 9. Ruudun merkki oli ihan ok mutta ruudulle lähtiessään Super vilkaisi luoksemenon ekalle stopille ja oli miettiväinen. Ajatteli varmaan namin olevan siellä maassa. Onneksi kuitenkin jatkoi matkaansa ruutuun. Loppu oli hyvä. Saimme siitä 9. Jatkossa pitää olla treenaamatta tuota stoppia namilla Pieksämäellä, sillä seuraavalla kerralla Super saattaa vaikka mennä tarkistamaan asian. Hänen mielestään olisi suuri synti jättää nameja maahan.


Ohjatussa saimme totta kai oikean... Sehän on meille se heikompi puoli. Ennen omaa vuoroamme otin pihalla muutaman merkin niin, että kapulat olivat takana ja neljä suuntatreeniä namikupeilla. Tein myös yhden tasamaanoudon metallikapulalla. Palkaksi märkäruokaa. Ohjattu nouto onnistui hyvin mutta luovutus olisi saanut olla tiiviimpi ja loppuperusasento suorempi. Saimme siitä 9. Hyppynoudossa metallikapula tuntui jopa minun käteen todella lämpimältä. Pitää muuten pyytää ensi kerralla ottamaan kapula jäähtymään tai laittamaan kylmä- tai siis tässä tapauksessa kuumalaukkuun vaikkapa pyyhe eristeeksi. Super hyppäsi, nosti kapulan, hyppäsi ja tiputti sen maahan, nosti sen itse ja loppu meni hyvin. Saimme siitä 7. Tunnari oli hieno. Siitä tuli kymppi. Kaukkareissa maasta seisomiseen tarvittiin kaksi käskyä. Saimme 7,5. Kokonaispisteet 284 ja luokkavoitto. Nyt on yksi apina selätetty. Vielä pitäisi selättää kolme apinaa...


ps. Kirjoitan tätä tekstiä junasta käsin kännykällä. Pahoittelen, jos teksti on virheitä täynnä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti