maanantai 3. marraskuuta 2014

Rallytokoa, tokoa ja kaikkea mahdollista

Olimme Nämpän kanssa lauantaina rallytokokisoissa Jyväskylässä. Molemmat radat olivat todella kivat, ja mielestäni suoriuduimme niistä ihan kunniakkaasti. Pisteitä saimme ensimmäiseltä radalta 80, kun en ilmeisesti ollut pysähdyksissä tarpeeksi pitkään vitostehtävällä. Saimme tästä 10 pisteen vähennyksen. Molemmilla radoilla jouduin uusimaan yhden tehtävän (- 3 pistettä). Ensimmäisellä radalla jouduin uusimaan tehtävän 7, koska kun otin Nämpän eteen, niin Nämppä istuttuaan kiepsahtikin takaa minun sivulle. Muut pistevähennykset liittyivät hihnaan ja sitten kontrollin puutteeseen eli käytännössä vasemmalle kieputuksiin, kun Nancy tahtoo edistää, jolloin näistä ei meinaa tulla oikein mitään. Tuomarina ensimmäisellä radalla oli Iiris Harju.


Toiselta radalta saimme 83 pistettä. Tässä oli onneksemme vähemmän noita vasemmalle kääntymisiä. Isoin virhe tuli tehtävällä 7, jossa hitaassa seuraamisessa Nämpän pylly meni kerran maahan. Tästä siis 10 pisteen virhe. Jouduin myös uusimaan viidennen tehtävän, sillä en saanut Nämppää kunnolla eteeni istumaan. Tämä kohta oli erityisen vaikea, sillä matkaa näiden tehtävien välillä oli vain 4 metriä ja koska joudun tekemään aika laajat kaarrokset noissa vasemmalle kääntymisissä, niin melkeinpä jo törmään vitoskylttiin. Loput pistevähennykset (4 yhteensä) taisi tulla kohdassa 12, jossa Nämppä meinasi kiertää vasemmalta puolelta sivulle mutta korjasi sitten itse tuon virheen ja jotain hihnan kanssa töllöilyä. Tuomarina toimi Tiia Hämäläinen.


Jatkamme varmaan jollain mittakaavalla rallytokoilua Nämpän kanssa niin kauan kuin terveys sen sallii. Treeniohjelmassa vasemmalle kääntymiset. Minun on opetettava Nämppä väistämään eli jättäytymään taaemmaksi. Mummokoira ei varmaan enää sillä tavalla aktiivisesti osaa takapuoltansa käyttää, että osaisi ne käännökset hoitaa takapäällään tyylipuhtaasti. Kisojen jälkeen kävimme vielä Killerillä Superin kanssa Mujusen koulutuksessa. Tämä olikin viimeinen kerta Kiian ja Superin yhteistä viiden kerran koulutusta.

Sunnuntaina päivällä otimme pihalla 2-on-2-off -tekniikalla kontaktien pysäytyksiä rappusilla. Kiia alkoi päästä jyvälle ajatuksesta. Jos saisin nuo kontaktit pelittämään, niin voisinpa vaikka suunnitella kisoja Kiialle ensi talvelle. Nyt en enää lähde lisenssiä ostamaan. Teimme myös keppien aloituksia yläpihalla kolmella aurauskepillä. Pitänee taas käydä ostamassa uusi satsi, niin saadaan koko keppisuora takapihalle. Superin kanssa otin ohjatun noudon suuntia, merkille menoa sekä ohjatun noudon kapulan tuontia.

Illasta ajelimme vielä Pieksämäelle treenaamaan. Super oli muuten ihan iskussa mutta tahtoo nyt taas ennakoida ja varastaa lähdöissä. Luoksetulossakin oli useamman kerran pylly pystyssä, kun käännyin koiraan päin... Myös ohjatun noudon merkkiä laiminlyötiin molempien tyttöjen toimesta. Sain kyllä pysäytettyä ne merkille mutta olivat kyllä ohi juoksemassa - pienet porsaat. Kiia oli taas aivan tulilla. Teki muuten hienon seuraamisen. On vain nyt alkanut laulamaan tokossa. Johan olemme pärjänneet tokossa jo seitsemän vuotta ilman laulua, joten saamme pärjätä jatkossakin.

Myös luoksetulo oli hieno. Ruudussa ensimmäisellä kerralla ajautui ulkopuolelle. Yritin sitten uudestaan useamman kerran, ja Kiia tarjosi milloin zetan merkeille menoa ja niillä makaamista tai niiden tökkimistä ja milloin luoksetulon takapalkalle menoa... Päätin sitten lopuilta ottaa ihan kosketusalustan kanssa tuota ruudun paikkaa. Monen monta toistoa tein väärällä palkkausajankohdalla. Oikein itseäni ärsytti, kun huomasin, että palkkasin aina väärästä asiasta eli ruudusta pois tulemisesta. On se vaikeaa. Muuten Kiia teki kyllä hienoa työtä. Voi kun pääsin pian taas Kiiankin kanssa kokeisiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti