tiistai 20. kesäkuuta 2017

Viime viikolla tapahtunutta

Kirjoittelen tätä päivitystä helteisestä Ranskasta. Olen täällä viikon ja täysin ilman koiria, joten tälle viikolle ei tule treenikertomuksia mutta viime viikolta voisin kirjata ylös pari muistiinpistettävää asiaa.

Tiistaina meillä oli Chilin kanssa hakua. Teimme neljä pistoa. Chili on taitava nenänkäyttäjä ja aika usein ottaa hajua maalimiehestä vastatuulesta. Tämä tietysti on ongelma, sillä jos koira pitäisi opettaa irtoamaan eteen, ei sitä kuuluisi päästää taakse. Saimme kuitenkin lopulta kaksi hyvää (lue suoraa) pistoa maalimiehelle. Minun pitää olla tarkempi irroittamisen suhteen ts. minun ei pidä päästää Chiliä metsään ennen kuin sillä on sellainen hyvin keskittynyt ilme. Hienointa lienee kuitenkin se, että voin sanoa, etten käske Chiliä metsään vaan päästän sen sinne. Peukku siitä!

Keskiviikkona olikin taas vepeä. Brie teki veneen haun ja hukkuvan pelastamisen. Chili pääsi kerran hyppäämään veneestä. Toiveissa olisi kokeilla tätä lajia molempien junnujen kanssa, nyt kun Chilikin oppi uimaan.

Torstaina kävimme tottistelemassa ja tokoilemassa. Chilin kanssa teimme alokasluokan liikkeet läpi. Meillä alkaa muuten homma olla kasassa mutta liikkeiden alkuihin ja loppuihin on nyt paneuduttava. Myös kaukkarit eivät vielä onnistu koematkasta. Seuraaminen siis on ihan ok. Ei kympin seuraamista mutta kasin vähintään. Liikkeestä maahanmeno on hyvä. Luoksetulossa Chili vielä arpoo mihin sitä pitäisi tulla + alun ongelmat ovat edelleen olemassa. Kapulanpito alkaa jo sujua. Hypyllä ongelmana samat kuin luoksetulossa. Jospa me saisimme nämä tehostetulla treenillä pian kuntoon.

Meidän treeniporukka

Miksi tuolla yhdellä on aina hassu ilme kuvissa? :P


Brie teki avointa luokkaa. Briella alkaa olla ruutu kasassa, samoin luoksetulo, noutoon tarvitaan vielä se loppu kuntoon eli luovutuspaikka, kaukkareihin kisamatka, hyppy ok, merkin kierto onnistuu noin 5-6 metristä. Isoimpana ongelmana ovatkin jäävät. Toivottavasti saamme ne kuntoon syksyyn mennessä. 

Superin kanssa tein lähes kolmen vuoden tauon jälkeen tottista toistamiseen. Se oli kyllä hienoa metristä lukuun ottamatta, jota emme siis edes oikeasti tehneet. Lauantaina meillä olikin koe vähän ex tempore. Ajattelin houkutella Leilan mukaan kokeeseen ja niinpä siellä sitten oltiin. Superin jana oli muuten ihan ok mutta meinasi nostaa jäljen liian aikaisin, joten meidät pyydettiin takaisin keskilinjalle, jossa jatkoimme vielä noin 8 metriä ja sitten pääsimmekin jäljelle. Keppejä nousi viisi mutta koska minusta jälki alkoi tehdä vasemmalle silmukkaa, ajattelin, että Super oli ajautumassa meidän omalle jäljelle ja vedin sen sieltä pois enemmän oikealle. Näin meiltä jäi kutonen metsään. Jälkeen päin kun kysyin asiasta, selvisi, että koira oli kyllä jälleen kerran oikeassa. Janalta saimme 37 pistettä ja kepeistä 100. Onneksi esineruudusta helteestä huolimatta nousi edes yksi esine. Super tosin komensi minua ja luovutuskin oli puutteellinen ja loppua kohden alkoi paukut loppua, joten emme saaneet työskentelypisteitä kuin 8. Maastosta siis kasassa 153 pistettä.

Ennen meitä Leila meni tekemään tottiksen (takana maastosta huimat 198 pistettä), jossa sattui ja tapahtui yhtä sun toista (esim. Oiva tuli metriseltä alas kyljelleen ja seuraamisessa oli varastamassa koko ajan eteenlähetyksen palkalle). Leila ja Oiva kuitenkin saivat kasaan tarvittavat 70 pistettä, mikä tarkoitti sitä, että a) minä itkin onnesta b) taisi Leilallakin pieni itku päästä c) Oivasta tuli FI MVA ja C.I.B. Näissä tunnelmissa lähdin tekemään omaa osuuttani. Seuraaminen oli ihan hyvä. Taisimme siitä saada erittäin hyvän. Liikkeestä istuminen meni seisomiseksi, joten saimme siitä puutteellisen. Maahanmeno ja luoksetulo taisi olla hyvä, koska luoksetulo oli hidas. Yli 25 asteen helle suorassa auringonpaisteessa alkoi vaikuttaa. Liikkeestä seisominen oli erinomainen. Tasamaan nouto oli hyvä tai erittäin hyvä. Metrinen kierrettiin molempiin suuntiin. A mentiin menosuuntaan muttei enää paluuta. Eteenlähetyksessä tarvittiin kaksi käskyä. Paikkamakuu ok. Saimme siis 66 pistettä ja ennen kaikkea innostusta yrittää uudelleen.

C.I.B* FI MVA LV MVA Oiva ja melkein JK2 Super

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti