lauantai 6. elokuuta 2016

Peltojälki No. 27

Blogin päivitys on jäänyt vähemmälle, kun a) meillä on pentuja ja heillä oma bloginsa b) kesä on oivallista aikaa kyykkiä päivät pitkät takapihalla kitkemässä rikkaruohoja c) olen alkanut saamaan "allergisia" oireita koneella olemisesta seitsemän yliopistovuoden jälkeen. :)

Mutta olemme me treenailleet. Agilitya olemme tehneet pääosin kerran viikossa. Treenikamuina minulla edelleen Kiia ja Nasta. Myös Brien kanssa olemme tehneet vähän putkia ja siivekkeiden läpi juoksemista. Nastalle on alkanut tulla nyt vauhtia lisää, kun treenit ovat olleet sellaisia sujuvia, eikä mitään säkkärä-käkkärää.


Brie kyllä RAKASTAA putkia. Hakeutuu niihin ihan omin päin, olivatpa ne sitten mutkalla tai ei. Olemme me myös nyt tehneet pariin otteeseen rallytokoa Kiian ja Nämpän kanssa, kun menin sitten lupautumaan rallytokon piirinmestaruuskisoihin joukkueeseen. :P Tytöistä tämä toki on tosi nastaa, kun taas sitä nakkia tulee, että huh hei ja hellät tunteet!

Brien kanssa olen myös tehnyt tokoa. Alkuun tuntui, etten saa tytöstä tarpeeksi irti oikeaa ilmettä mutta nyt kun olen siirtynyt syöttämään iltaruoan treenaten, voin kertoa, että ilmettä löytyy. Brie joutui myös laihikselle, joten varmaan tämä pienoinen nälkä on tuonut lisäarvoa namipalalle. Muuten kaikki muu vauvatreeni sujuu hyvin paitsi kapulanpito. Miten se voikin olla niin vaikeaa? :P


Rallytokon, agilityn ja tokon lisäksi olen yrittänyt treenata sitä peltojälkeä edes sen 1-2 kertaa viikossa. Sattuneesta syystä tuossa oli pari viikkoa taukoa mutta nyt on taas päästy pellolle. Tänään teimme vähän puoliksi vahingossa melko vaikean treenin, sillä jälki ehti vanheta kolme tuntia. Hupsista keikkaa. Jäljellä oli pituutta 300 askelta ja se piti sisällään kaksi nakitettua kulmaa (nakit heti kulman jälkeen ja pari jarrunakkia noin kolme metriä ennen kulmaa). Brie jäljesti koko jäljen lähes moitteetta. Kolme erkaantumista siihen mahtui mutta annettakoon tämä anteeksi, kun tytöllä on ikää vasta kuusi kuukautta, eikä hän ole kovin kokenut jäljestäjä. Hyvin kuitenkin jaksaa, vaikka takana oli reilu tunnin lenkki metsässä.


Briessa on kyllä niin paljon sellaisia ominaisuuksia, joista pidän todella paljon. Se on todella nopea oppimaan ja pystyy keskittymään erinomaisesti annettuihin tehtäviin. Siitä löytyy tarpeeksi kiihkeyttä mutta sopivasti tyyneyttä. Brie tuntuu olevan erinomainen sekoitus äitiään ja isäänsä. Kaksi koiraa, joilla ei ole ainakaan toistaiseksi tuloksia harrastuksista mutta joiden ominasuuksista olin hyvinkin tietoinen ilman Koiranettiä. :) Yhtä asiaa en osannut kylläkään arvata. Brie syttyi lampaisiin ihka ensimmäisestä kerrasta ja ainakin nyt vaikuttaa todella lupaavalta noin geeliversioksi. Jatkamme nyt tämän ylläpitoa vielä sen puoli vuotta ja sitten alamme työstämään tyttöä toden teolla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti