maanantai 2. kesäkuuta 2014

Koiraharrastuksia lapsiperheen arjen keskellä

Minulta on usein kysytty miten onnistun yhdistämään lapsiperheen arjen, työssäkäynnin ja koiraharrastukset. Vastaus on hyvin yksinkertainen: nukun vähemmän :P Ei tosi mutta vakavasti puhuen pystyn paljon tekemään juttuja takapihalla lasten leikkiessä tai sitten otan lapsista osan mukaan treenikentälle (kuten lauantaina) tai sitten lähden treenaamaan, kun pienimmäinen on mennyt nukkumaan. Käytännössä ainoastaan agility- ja hakutreenit ovat niin, että ehdin vain pyörähtämään kotona töiden jälkeen. Muutoin treenailen myöhempään illasta - useimmiten yhdeksän jälkeen. Kysymys onkin siitä mitä kukin haluaa elämässään tehdä. Toiset tuijottavat töllöä, selaavat nettiä, lukevat kirjoja, minä peuhaan koirieni kanssa treenikentällä tai rämmin metsässä.Viikonloppuisin on hieman toisin. Nytkin männä viikonloppuna kävin treenaamassa tottista Koirakorvessa. Raahasin meidän pressuesteen sinne ja tein kokonaisen tottistreenin niin, että metrisellä heitin kapulan sivuun. Super saa jatkossa nollata metrisen ja jos tällä tavoin pääsee siitä "metrisen aiheuttamasta ahdistuksesta" ja suorittaa muut liikkeet tasonsa mukaisesti, on meidän mahdollisuus saada tarvittavat pisteet kasaan. Näin jatketaan, kunnes saamme metrisen kisakuntoon. 

Tottistreenin jälkeen kävimme vähän metsän puolella katsomassa mahdollista koemaastoa. Koirakorven rata on kyllä todella haastava. Se on täynnä sammaloituneita kiviä, jotka inhottavasti saavat nilkat muljuamaan. Oikea puoli sen sijaan alkaa nousta jyrkästi 100 metrin jälkeen, jolloin koiran on kavuttava jyrkkää kalliota pitkin löytääkseen ukot. Saapa nähdä miten selviydymme lauantain kokeesta. 

Iltapäivästä kävimme vielä Reijon ja Ticon kanssa treenailemassa tokoa. Sain pari vinkkiä Reijolta treeniin. Ihan kivasti Super teki hommia kaikesta Luukaksen aiheuttamasta häiriöstä huolimatta. Sunnuntaina kävin tekemässä Superille kaksi janaa pikaisesti. Ensimmäinen jana oli oikealle noin 20 metrin syvyydessä. Laiskana tallaajana poikkesin metsään vähän turhan läheltä lähetyskohtaa ja niinpä Super lähti ensin etenemään hyvin mutta nosti sitten itse jäljen siitä sivusta ja jäljesti sen hienosti kepille. Voiko koiraa nyt tuosta moittia, että nostaa jäljen ja lähtee ajamaan sitä? 

Toinen jana oli vasemmalle ja se oli noin 42-45 metrissä. Super eteni vauhdilla eteenpäin, ajoi yli, kääntyi itse takaisin, nosti jäljen mutta se oli takajälki MUTTA hoksasi tämän itse ja kääntyi ajamaan jälkeä oikeaan suuntaan. Tämä oli kyllä hieno suoritus.
2 kommenttia:

  1. Minäkin usein yhdistelen niin, että lapset tulee koiratreeneihin ja juttuihin mukaan mm. viime kesänä otin koiranäyttelyyn teltan mukaan ja lapset saivat telttailla kehän laidalla ja minä nautin näyttelystä koiran kanssa.

    VastaaPoista
  2. E on kanssa ollut monesti agility hallilla mukana :)

    VastaaPoista