tiistai 29. syyskuuta 2015

Perustiistai

Minne nämä päivät oikein menevätkään? Taas on tiistai, ja minulla viikon ainoat treenit tiedossa. :P Viime viikolla ahkeroin muina iltoina vanhimman poikamme huoneen parissa. Sitä edellinen viikko meni kyllä ihan jossain muualla kuin treenikentällä. Olin ei edellisen mutta sitä edellisen viikon keskiviikosta lähtien yksin kotosalla pienempien poikien kanssa. Torstaina kävimme kyllä sitten sateesta huolimatta treenikentällä. Sain sen verran houkuttelevan kutsun päästä treenaamaan taitavien silmien alle, että olihan siihen kutsuun vastattava (ilolla) myönteisesti. Sain monta hyvää vinkkiä sekä uuden, pitkän liikkeen että merkittömän merkin treenaamiseen. Yksi ehkä tärkeimpiä huomioita oli se, että minun pitäisi treenata kapuloista luopumista kyseisestä liikkeestä erillään, jotta itse liikkeeseen ei liityisi sitten mitään ikävää. Toinen tärkeä huomio oli se, että minun pitäisi suunnitella treenit niin, että Super onnistuu niissä, eikä niin, että vasta useamman epäonnistumisen kautta tulee se ensimmäinen onnistuminen.

Tältä näytti Eliaksen tuleva huone vielä viime viikon alussa
Tältä näytti autoni takapenkki treenien jälkeen
Lauantaina matkasimmekin poikien kanssa Kuopioon. Sukuloinnin ja Ikean läpijuoksun lisäksi tuli treffattua Senna-tyttöstä, aikamies-Oivaa sekä Nemo-äksöniä.Olipas kyllä kiva reissu ystävien luo.

Viime viikolla kävimme taas perinteisesti tiistaina treenaamassa aksaa sekä tokoa. Nyt ajattelin tehdä pitkän liikkeen ja eteenlähetyksen lisäksi yhden vähän "hassumman" tunnarin.

Senna, Oiva, Super ja Nasta syvällä Savossa
Pitkän liikkeen merkin kierto takeltelee vielä ajoittain mutta onnistuimme siitä sitten kuitenkin. Vielä ei ole kuitenkaan sitä varsinaista ahaa-elämystä tullut. Jos teen sen ilman esteitä, sujuu se loistavasti. Esteet ja kapulat ovat Superille vielä liian suuri houkutus. Jatkamme asian työstämistä. Eteenlähetykset onnistuivat huomattavasti paremmin kuin aikaisemmin. Otin käyttöön ison, helposti erottuvan kosketusalustan, ja yritän palkata eteenpäin menemisestä, en niinkään alustalle päätymisestä. Toisin sanoen heitän pallon perään, kun Super juoksee eteenpäin. 

Tunnarissa laitoin nyt kapulat X:ksi. Eipä tämäkään tuottanut ongelmia. Sieltä yläsakarasta Super omansa nappasi ja tyytyväisenä itseensä toi kapulan minulle. Viime viikolla seuraamisessa keskityin nyt juoksuosuuteen. Jätän nyt peruuttamiset vähemmälle, kun Super on alkanut niissä yliyrittämään ja pitäähän sitä osata eteenpäinkin kulkea.

Viime tiistai-illan aksatreeni
Aksasta sen verran, että Kiialla toimii ns. persjätöt mutta takaaleikkaukset ovat hieman hankalia. Kiia aika huonosti ohjautuu takaapäin tai lähinnä ei onnistu enää kääntymään esteen päällä oikeaan suuntaan niin notkeasti, jolloin tiedossa on isoja kurveja. Nastalla sen sijaan voisi olla ainakin vielä tässä vaiheessa parempi käyttää ihan rehellisiä valsseja persjättöjen sijaan. Nasta kun helposti ajautuu tällä tavoin esteen ohi. Lukee sen käden liikeradan toisella tavalla kuin Kiia, joka on selkeästi estehakuisempi kuin Nasta.

Loppuviikko meni sitten ihan taas toisissa merkeissä. Tänään taas vuorossa tosiaan tokoa sekä aksaa. Jospa sitä loppuviikosta innostuisi jotain treenailemaan tai sitten ei...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti