sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Ah, hakua! Iih, agilityä!

Eilen suuntasimme Tikkakoskelle treenaamaan hakua pitkästä aikaan. Tein Superille helpon neljän piston treenin, jossa maalimiehet antoivat palkan lyhyen ilmaisun jälkeen. Ensimmäinen lähetys oli minun puolelta huono. Lähetin Superin vähän vinoon ja Super lähti eteenpäin aluetta. Kun tuli itse takaisin keskilinjalle, otin lähetyksen uudestaan. Nyt Super teki suoran piston, löysi maalimiehen, ilmaisi lyhyesti, nautti palkan. Minä kävelin vastaan ja otin koirasta "kopin". Toinen pisto oli hyvä. Kuten myös kolmas. Nyt ei tarvitse enää "käskeä" Superia metsään mutta ei sillä vielä ole kaasu pohjassa. Neljännen piston teimme pienellä etenemällä. Tämä onnistui hyvin.

Pääsin myös kokeilemaan lyhyesti Rainan sulhasen, Rossin, hakuilua ja vau, täytyy todeta. Tässä pojassa on tulta ja tappuraa. Se myös osaa täydelliset laatikot ja on muutenkin järjesttömän pätevä. 

Kuvassa koko poppoo aamulenkin jälkeen vasemmalta oikealle Nancy, Super, Kiia, Raina ja Ross

Tänään menimme sen sijaan tekemään aksaa lyhyesti. Ajatuksena tehdä vauhtitreenejä. Käytännössä tämä tarkoitti kahta hyppyä (korkeus 45 cm + pumpperit), sitten U-putki ja lopuksi kaksi hyppyä. Viimeinen hyppy oli jo 50 cm. Super teki hienosti varsinkin, jos vähän kannustin tyttöä etenemään. Hyppytekniikka oli virheetön. Teimme myös muutaman takaakierron viimeisellä hypyllä. Myös nämä onnistuivat. Jatkamme tämän tyyppisiä treenejä mahdollisimman usein.

Sain mahdollisuuden ohjata Rossia myös aksassa ja vau, täytyy todeta jälleen kerran. Ross on luonnonlahjakkuus myös agilityssä. Hyppytekniikka on täydellinen. Koira etenee raivolla mutta on kuitenkin 100% ohjattavissa. Aivan mieletön agilitykoira! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti