torstai 4. joulukuuta 2014

Miten ois kontaktitreeni?

Hyödynnänpäs kahvitauon ja kirjoitan tänne pari huomiota eilisestä agility- ja tokotreenistä.

Nasta:
- Pitää alkaa rakentaa kontaktien 2on-2offia selkeämmäksi.
- Pitää alkaa tehdä sylkkäri- ja välistävetotreenejä.

Muuten Nasta oli kyllä todella pätevä pikkukoira. Osasi jo takaakierrotkin. Ryhmäläiset kyselivät, onko Nastan kanssa tehty aikaisemmin agia, kun se on noin oppivainen. Eilinen treeni taisi olla meille ehkä kahdeksas mutta toisaalta, jos treenaat kerran viikossa, niin silloin kahdeksas treeni olisi kahden kuukauden päästä treenien aloittamisesta. Minun on ollut onni, kun olen päässyt nyt puuhastelemaan Nastan kanssa 2-3 kertaa viikossa.

Kiia:
- Kiia on tasan niin taitava kuin minä.
- Kiia teki hienot kontaktit A:lla.
- Pussista meillä oli suoraan kaksi hyppyä, joista toiselta pitkä vienti putkeen, joka oli A:n alla. Kun yritin juosta kilpaa, ei Kiia ottanut käskyjäni vastaan mutta sen sijaan kun rauhoitin menoamme jo ensimmäisen hypyn kohdalla, sain Kiian huomioon itseeni ja ohjattua tytön vaivattomasti putkeen. Tuo otus on sen verran kilpailuviettinen, että kilpajuoksussa korvat laitetaan lukkoon ja paahdetaan eteenpäin.
- Tein ensimmäistä kertaa merkkausta ja nämä onnistuivat todella hyvin. Kun Kiia tiesi, että hypyltä lähdetään tiukasti oikealle (90 asteen kulmassa lähes tulkoon), niin osasi koota itsensä ja hypätä ei ihan niin pitkälle kuin silloin, kun ajatteli, että olemme menossa eteenpäin. Valssillahan toki sain käännettyä hypyltä putkeen mutta hyppy oli tällöin auttamattomasti liian pitkä ja ohjauskuvio enemminkin pelastava kuin ennakoiva. Samaa kohtaa yritimme myös takaa ohjaamalla mutta siinä ongelmana taas hyppykaarteen pituus ja siitä johtuva mahdottoman laaja kaari sekä suuri riski siitä, että koira päätyykin väärään päähän putkeen.

Super:
- Tein Superin kanssa ohjatun noutokapulan tuontia, luoksetulon jäämistä, merkkiä, oikealle kääntymisiä, luoksetulon stoppeja, ruutua... mutta sitten ihan kontaktitreeniä... Niin. Tajusin, ettei ongelmana ollut viime kokeessa se, että liikkuri jäi puhumaan tuomarin kanssa vaan se, että Superin kontakti ehti laskea. Taas saisin katsoa itseäni peiliin, jos koirani meinaa varastaa luoksetulon lähdössä, ruudussa, perusasentoon siirtymisissä ja jos koirani ei ole koko ajan keskittynyt minuun. Perusasiat ovat näemmä jääneet taas vähemmälle huomiolle. Mutta jotain erityisen hyvääkin. Super oli aivan täpinöissään ja meillä oli todella hauskaa.

Nancy:
- Nancy joutui tyytymään ihan vain seuraneidin osaan. Jospa sitä taas aktivoituisi treenaamaan myös mummokoiran kanssa edes sen kerran viikossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti