torstai 18. syyskuuta 2014

Uu-la-la-la ai laav juu beibi

Kyllä eilinen agilitytreeni pisti laulamaan. Kiia oli kyllä taas niin pro kentällä. Meno on helppoa, vaivatonta, innokasta ja taitavaa silloin, kun minä osaan ohjata. Yllättääkö? Kukaanhan ei usko meidän agilitytulosten perusteella, että me jotain ihan oikeasti osataan... Mutta kyllä me ainakin eilen saimme paljon kehuja niin kouluttajalta kuin treenikavereilta. Tämähän oli Kiialle vasta toinen treenikerta tälle vuodella ja silti selvisimme melko haastavasta radasta (ks. kuva alla). Kuvassa tuo A:n edessä oleva hyppyeste ei ollut kyllä noin vinossa vaan melko lailla A:n edessä. 

Tein samaa rataa myös Superin kanssa minikorkeuksilla. Ajattelin, että jos Superia jähmeyttää minun ohjaus (käy epävarmaksi, niin ehkä me alamme hakea itse ongelmaan hoitoa eli varmuutta asiaan). Superhan tekee jo varsin kivalla temmolla ja hienolla hyppytekniikalla ihan 65 senttisiä hyppyjä etenemisharjoituksia mutta kun kuvioon astun minä ohjauksineen, käy koira liian kuuliaiseksi ja seuraa tunnollisesti ohjaustani. Se on sellainen nenästä vedettävä malli tuo minun Super agilitykoirana.

Agilitytreenin yhteydessä tein esteen kiertoa ja siitä sitten luoksetulon stoppeja, hyppynoutoa agilityesteellä sekä ohjatun noudon merkkiä niin, että kapulat olivat ihan merkin lähellä. Superilla toimi palkkana pallo ja saimme todella kivan treenin aikaiseksi. Super lähti kiertoon todella hienosti ja kovalla vauhdilla. Teki varsin hyvät stopit ja maahanmenot. Hyppynoudossa nyt osasi jopa tiputtaa kapulan paluussa. Aikaisemminhan Super ei ole tiputtanut kapulaa, vaikka olen heittänyt pallon, patukan tai ihan namipalan taakseni. Nyt tyttö on selvästi ymmärtänyt, että näin saa tehdä, jos äiti tuolla tavalla tavaroita taakseen viskelee. Myös merkille menot olivat yllättävän nopeita. Jos nyt tekisi enemmän tällaista vauhdikasta treeniä, niin saattaisi muuttua Superillakin ilme tietyissä liikkeissä. Tein samanlaisen treenin myös Kiian kanssa... aivan... yritin siis jälleen kerran palkata Kiiaa pallolla luoksetulon stopeissa. Ei toimi ei. Kiiahan alkaa kytätä ja hiipii koko ajan eteenpäin. Pallopalkka luoksetulon stopeissa on ehdoton ei Kiian kanssa. Miksi en voi tätä muistaa? Metallinoudossa oli yhtä sun toista ongelmaa (tiputteli kesken matkan, tuli riman ali, piti harkinta-aikaa), joten annoin asian olla. Yritetään uudestaan tulevana lauantaina Pieksämäellä treeneissä. Ohjatun noudon merkkitreeni oli ok.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti