maanantai 3. elokuuta 2015

Vuoden eka jälki

Tein sitten viimeisen lomapäivän kunniaksi vuoden ensimmäisen jäljen. Matkaa jäljelle kertyi vähän yli 900 metriä. Janan pituus oli jotakuinkin 20-30 metriä.Tallattuani jäljen ajelin Vihtavuoreen treenaamaan Superin kanssa uutta pitkää liikettä ja ruudun merkintöntä merkkiä, Nastan kanssa keppejä ja Kiian kanssa tottista. Innostuin sitten treenaamaan, ja jälki ehti vanheta 2,5 tuntia.

SportTracker oli hieman sähäkkäällä päällä :)

Yllä olevassa kuvassa yläpuolella on tallaamani jälki (SportTracker jostain syystä teki tuollaisia ihmeellisiä piirtoja) ja alapuolella ajamamme jälki. Laitoin SportTrackerin päälle jo autolla lähtiessämme ajamaan jälkeä. Kiia löysi hienosti ensimmäisen ja toisen kepin, jotka olivat molemmat ensimmäisellä suoralla. Kolmas keppi oli ensimmäisen kulman jälkeen, ja se jäi maastoon. Eilen oli jonkin verran puhuria, ja kulman jälkeen maasto oli lähinnä sammalta. Kiia ajoi jälkeä about 5 metriä sivussa, minkä vuoksi ilmeisesti keppi jäi huomaamatta. Toinen kulma oli hyvä mutta sitten jossain vaiheessa Kiia taas kadotti jäljen. Onneksi nosti sen sitten hienosti ja tästä kovin innoissaan lähti hyvällä imulla eteenpäin käytännössä katsoen kävellen neloskepin yli. Onneksi löysimme vitoskepin, jotta pääsin Kiiaa kehumaan. Vitoskepin jälkeen Kiia tuntui olevan väsyksissä. En törppö ollut tajunnut ottaa mukaan juomista. Metsässä oli tämän lisäksi pari marjastajaa, joita Kiia vähän katseli mutta sitten pyynnöstäni jatkoi matkaa ylitettyään leveän ajouran. Olin varma, että Kiia oli hukannut jäljen mutta niinpä se kutoskeppikin löytyi. Maasto oli alkuun pääosin kangasmetsää, jossa kasvoi mustikanvarpuja. Ensimmäisen kulman jälkeen oli pätkä sammalikkoa mutta sitten saimme rämpiä oikein kunnolla välillä jommankumman jalan sukeltaessa kivien väliin. Toisen kulman jälkeen oli suopursukenttä, jonka muuten Kiia selvitti hienosti laskemalla nenänsä alemmaksi. Ai niin, jana oli muuten hyvä mutta Kiia nosti takajäljen. Neljällä kepillä ja takajäljellä olisi pitänyt kokeessa esineruutu mennä pirun hyvin mutta jatketaan työstämistä...

Itse tottistreeni meni hyvin. Kiinnitin nyt erityisesti huomiota eteenlähetyksen seuraamiseen. Kiia kun tahtoo vähän kimmota eteen. Tätähän näkyy myös muissa liikkeissä eli nyt eteenmenon palkka on vähemmän innostava (kuten pienempi pallo tai namipurkki), jotta saamme tottikseen enemmän rauhaa. 

Nasta teki onnistuneesti keppejä 3 x 5. Taidanpa uskaltaa ilmoittaa Nastan oman seuran kisoihin tälle kuulle. Juoksutkin ovat silloin juuri sopivasti ohi. Superin kanssa teimme ruudun merkitöntä merkkiä. Omalla kentällä Super tarvitsi tähän ensin apua mutta alkoi se sitten sujua. Tein myös pitkän liikkeen kapuloiden noutoja niin, että jätin Superin "merkille" tai siis 2-3 metriä merkin ohi. Nämä onnistuivat hienosti, yhtä mokaa lukuun ottamatta mutta se merkin kierto onkin sitten vaikeaa, kun edessä on esteet ja ennen kaikkea ne ihanat kapulat. Saan kyllä Superin kierrolle mutta se lähtee sinne hitaasti ja kiihdyttää takaisinpäin tullessaan. Tämän vuoksi alankin nyt käyttää kosketusalustaa tuohon kiertoon. Tein muutaman toiston ja näytti toimivan. Jatketaan tällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti