maanantai 14. huhtikuuta 2014

Tokoa, esineruutua, pk-hyppyä, hakua - niistä on meidän viikonloput tehty

Lauantaina ajelimme Pieksämäelle tokoilemaan pienemmällä porukalla. Teimme kaikki liikkeet kokeenomaisesti läpi. Seuraaminen oli ihan hyvää. Zeta oli hyvä. Luoksetulossa ensimmäisellä kerralla varasti liikkurin käskystä. Toisella kerralla liike oli hyvä. Tulee edelleen rauhallisella laukalla mutta tahti pysyy koko ajan samana. Ruutu oli hyvä. Ohjatussa merkki oli hidas. En kyllä ymmärrä miksi tässä merkki on hidas. Haluaisiko mennä kapuloille vai mistä se kenkä puristaa?

Hyppynouto oli hyvä. Lopussa jopa korjasi itsenäisesti luovutusasentoaan. Tunnari oli hyvä... ja sitten ne kaukkarit. Nyt tekniikka oli hyvä mutta koira jotenkin hirveän epävarma. Tarvitsimme useamman käskyn ja vaihdot olivat hitaita. Nyt pitää ottaa tähän vähän sellaista reippaampaa treeniä paremmalla ilmeellä.

Treenin jälkeen teimme pk-estettä sen 8 toistoa. Ylin korkeus oli 72 cm. Tekniikka ei ollut kovin hyvä. Tähän tarvittaisiin ne pumpperit myös.

Aivan lopuksi kävimme tallaamassa kisaomaisen esineruudun, josta Super suoritui välttävästi. Kyllähän se juoksi ruudussa ja haki esineet (tosin sitä yhtä ei löytänyt ilman apuja mutta esine olikin sellaisessa paikassa, josta toinenkaan meidän kanssa treenannut koira ei pongannut) mutta oli jotenkin vetämätön.

Sunnuntaina menimmekin sitten hakuilemaan. Ajatuksena kuusi pistoa, joista neljä ensimmäistä etenemän kanssa. Teimme niin, että Super näki, kun maalimiehet menivät etukulmiin puolesta välin rataa. Sieltä he etenivät sitten n. 20-30 metriä takalinjalla. Olimme taas meille uudessa maastossa. Oikea puoli oli helpompi ja vasen haastavamapi. Ensimmäinen lähetys vasemmalle. Super lähti hienosti, työskenteli takana mutta lähti tulemaan takaisin keskilinjalle, jolloin kehuin tyttöä. Tästä Super kääntyi takaisin takalinjalle ja nosti ensimmäisen ukon. Toinen ukko nousi ensimmäisellä yrittämällä. Ukot siis siiirtyivät takalinjalla. Kolmannella ukolla Super teki taas yhden tyhjän ja palasi keskilinjalle. Lähetin vähän edempää uudestaan. Nyt Super nosti ukon. Oli kuulemma ensimmäisellä kerralla "pussittanut" ukon mutta ei ollut ottanut hajua. Niin iloisesti oli juoksennellut metsässä, että ukko oli jäänyt huomaamatta. Neljäs ukko löytyi ongelmitta heti ensimmäisellä yrittämällä. Kirsi muistuttaa minua koko ajan, että minun pitää antaa koiran suorittaa sille annettua tehtävää, eikä sotkeutua asioihin. Super osaa etsiä ukot metsästä mutta ei välttämättä tee sitä parhaimmalla tyylillä eli laatikoilla. Viides ja kuudes ukko olivatkin ns. suoria pistoja. Ne onnistuivat ongelmitta. Olin kyllä todella tyytyväinen Superin työskentelyyn ja ennen kaikkea ilmeeseen ja siihen haluun tehdä hommia. Tällä viikolla otamme hieman iisimmin, ettei tyttö ole aivan puhki, kun menemme torstaina kokeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti