tiistai 1. huhtikuuta 2014

Turhautumista ilmassa (ohjaajalla)

Eilen painelimme ennen lenkille lähtöä Vihtavuoren kaukalolle treenaamaan. Alkoi jo hieman hämärtää, joten ajattelin, että otan alta pois sellaiset liikkeet, joissa koiran pitäisi jotain pystyä näkemään. Aloitmme siis tunnarilla. Se onnistui täydellisesti mutta sitten alkoi alamäki. Teimme tunnarin jälkeen ohjattua ja koska olin taas itsekseni liikenteessä, olin vienyt kapulat valmiiksi. Ohjatun merkin vasemmalla puolella oli ruutu ja oikealla puolella tunnarikapulat. Nämä molemmat hieman sotkivat Superia, sillä aluksi Super tähyili tunnarikapuloiden perään, kun käskin hakemaan vasemmanpuoleisen ohjatun noudon kapulan. Vilkaisi Super ruutuunkin päin mutta lähti sitten kapuloille mutta jostain ihmeen syystä ei hahmottanut pimenevässä illassa vasemmanpuolesta kapulaa vaan oli iloisesti hakemassa keskimmäistä. Tästähän tuli sitten oikea taikinointiharjoitus. Onnistuimme loppujen lopuksi hakemaan sekä vasemman että oikean kapulan. Tuli sitten myös opetettua Superille uudelleenohjausta eli vastaavissa tilanteissa minun pitää jatkossa antaa Superille "Seiso!"-käsky ja yrittää ohjata uudelleen kapulalle. Nythän olen aina sanonut jotain moitetta tyyliin:"Super, ei...", jolloin Super on lähtenyt tulemaan minun luokse. Luonnollisesti. Nyt kehuin siitä, kun Super seisoi paikallaan ja kävin näyttämässä haluamani kapulan ja pyysin noutamaan. Tämä onnistui.

Ruudussa teimme alkuun suoraan ruutuun menemisiä kaksi kertaa. Super oli kyllä super iloinen sinne mennessään. Teimme vielä erikseen aivan läheltä ruutuun menemisiä merkin kautta kumpaankin suuntaan. Nämäkin onnistuivat ihan hyvin. Teimme vielä erikseen ruudun käppäilyt ilman luoksetuloa. Nämäkin onnistuivat.

Sitten yritin tähän hätään tehdä kentällä nakkipalkalla kaukkareita. Siis pitääkö minua lähteä oikein hakemalla hakemaan itselleni ongelmia? Nakkipalkka ja treenikenttä eivät ole omiaan oikean vireen säätelyyn. Superilla ilmeni kahta ongelmaa: 1) ennakointia 2) epäpuhdasta tekniikkaa. Minun on tuotava nämä kentälle Frolicin ja hernepussien avustuksella.

Lopuksi opettelimme kahden kohteen kiertoa (valopylväs ja puu) ja tähän otimme pari stoppia, jotka onnistuivat molemmat hyvin. Vähän laiskasti Super lähti välillä kierrolle mutta tätä nyt pitää vain vahvistaa. Kotona teimme vielä paikkaistumisen ruualla eli laitoin ruoat valmiiksi ja Super sekä Nämppä tekivät paikkaistumisen. Tosin Super valui maahan ainakin kaksi kertaa. Tulee mieleen, että mikä ihme siinä on, että juuri kun olet koirasi ilmoittanut kokeeseen, alkaa armoton alamäki suoritusten tasossa?

Tänään käymmekin hyppimässä esteitä myöhään illasta. Huomenna onkin agilitytreenit. Torstaina pitäisi muistaa pitää lepopäivä (eli kaukkareita + paikkaistumista illalla kotona). Perjantaina taas tokoillaan. Lauantaina olisi taas lepopäivä ja sunnuntaina hakua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti