torstai 8. tammikuuta 2015

Perusaksatokoilta

Miten tuo pitäisi yleensäkään kirjoittaa? Enivei, eilen siis oli taas perinteinen agilitytreeni-ilta, jonka yhteydessä treenasin taas tokoa. Tulipahan huomattua, että näin kun on taas töissä (nytkin luovalla kahvitauolla), niin ei sitä oikein jaksa neljän koiran kanssa treenata. Eilen Nämppä-mummo joutui paitsioon... y-hyyy... Lupaan korvata tämän ruhtinaallisesti jokin toinen kerta.

Tiia oli taas kehittänyt meille todella kivan radan ihan muutamasta esteestä. Koska meidän putki oli ihan pieni, niin laitoimme kaksi putkea peräkkäin. Kiian kanssa meille oli ehdottomasti haastavnta väli 13-14, sillä kun koiran lähetti takaakierrolle 12. hypyn taakse, tuli muuten aikamoinen kiire päästä kertomaan tuo 13 ja sitten vielä pituus. Selvisimme kyllä siitä sitten loppujen lopuksi ja täytyy sanoa, että on muuten makeeta menoa nykyään Kiian kanssa aksassa. Se on kuin tanssia. Kiia taipuu niin loistavasti käännöksiin ja ennen kaikkea minun ohjaukseen. Minun vain pitäisi alkaa opetella merkkauksia ja ohjata enemmän edessä. Tahdon vieläkin jäädä varmistelemaan ja katselemaan... Ei tuollaisen koiran kanssa oikein kannata tuumailla radalla vaan paahtaa eteenpäin kuitenkaan koiraa unohtamatta.


Nastan kanssa teimme samaa rataa 3-4 esteen pätkissä keppejä lukuun ottamatta. Kepeillä Nasta tarvitsee vielä verkkoja tuekseen. Kiian kanssa otin pihalla myös tokoa. Myös Super pääsi tokoilemaan. Tein hieman erilaisen kehän, jossa luoksetulo oli diagonaalisesti. Kiian kanssa teimme seuruuta, zetan jääviä (s-i-m), luoksetuloa, ruutua, ohjatun merkkiä ja tunnaria. Seuraaminen oli ok, zetan jäävissä meinasi ensin tarjota istumista mutta sitten toisella yrittämällä onnistuimme tekemään oikeat jäävät, luoksetulot olivat stoppeineen ok. Nyt mennään kokeeseen edelleen suullisella käskyllä. Ruudut niin vasemmalle kuin oikealle olivat hyvät. Ohjatussa teki merkin, josta palkka. Mutta ainahan jotain hauskaa pitää pienen hörderköllien keksiä ja tällä kertaa se oli tunnari. Kun laitoin tunnarit riviin, Kiia ei rauhoittunut haistelemaan ja vaan nosteli niitä sattumanvaraisesti ja toi sitten reunimmaisen. Saimme tehdä ainakin 7-8 toistoa ennen kuin onnistuimme moiteettomasti. Tähän väliin yksi tunnarin ympyrässä, ei ongelmia ja sitten vielä rivi perään, ei ongelmia. Olemme näköjään liiaksi harjoitelleet vain ympyrää ja Kiia on unohtanut tyystin koko rivin. 

Superin kanssa teimme seuraamisen oikealle käännöksiä ja täyskäännöksiä naksulla. Hienosti meni. Zetassa samat ongelmat kuin Kiialla. Mur! Luoksetulossa stoppi oli nyt hyvä. Ruutu vasemmalle oli hieno. Oikealle tuotti alkuun ongelmia ensimmäisellä kerralla. Ohjatussa merkki oli hyvä ja siitä palkka, eikä noutoa. Muuta emme tehneetkään Superin kanssa mutta täytyy sanoa, että tyttö oli kyllä tulessa. Selvästi on tekemässä juoksuja, kun alkaa olla taas kovin tulisieluinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti