perjantai 31. toukokuuta 2013

Mehut pois - Kiiasta

Eilen olikin pitkästä aikaa Kiian vuoro päästä agilitytreeneihin. Ratana oli Anne Saviojan kolmosten kisarata - molempiin suuntiin. Kiia oli ensimmäisellä kierroksella kyllä niin liekeissä, että ihan vähän hirvitti. Paljon tuli onnistumisia ja oivalluksia mutta myös esteille karkailuja ym. sähellystä.

Rata suoritettuna toisin päin olikin paljon haastavampi. Teinpä siinä sitten ties minkälaista ohjauskuviota - osa varmaan ihan vahingossa. Kiia kulki hyvin, ja hauskaa oli. Treenin lopussa Reetta halusi käydä heittämässä kiekan Kiian kanssa. Vieraiden ohjaajien kanssa Kiia ei kaahota niin hirveästi ja välistä pitää kurkkia äipän perään mutta hienosti saivat radan vedettyä Reetta ja Kiippa. Tämän jälkeen Aki halusi testailla Kiiaa samalla radalla. Akihan on joskus Kiiaa vienytkin ihan kisoissa, joten ohjaajana on Kiialle hieman tutumpi. Pari kyllä teki upean tiukkoja käännöksiä siivekkeiden ympäri. Kiiasta vain alkoi veto loppua. Harvinaista. En tahtonut uskoa silmiäni, joten päätin vielä mennä kerran Kiian kanssa koko radan alusta loppuun. Enpä ole usein nähnyt Kiiaa nähnyt noin rauhallisena radalla, vaikka kyllä sitä vauhtia edelleen piisasi mutta tahti oli jo hitaampi. Säntäilytkin oli jo unohdettu.

Sain eilen Reetalta toistamiseen puollon ylituomari 1 -kurssille, ja pistinpä hakemuksen postiin. Kurssi järjestetään syyskuun lopulla. Toivottavasti mahdun kurssille. Silloin olisin taas yhden askeleen lähempänä päämäärääni.


Reetta oli muutenkin illan pelastus, sillä saimme koko poppoo hänen hyttysmyrkkyjä käyttää. Omanihan olivat sievästi laukun pohjalla kotona. Olen siis nyt ensimmäistä kertaa elämässäni ostanut itselleni ja koirilleni hyttysmyrkkyä. Hajustamaton on koirille ja tämä ärhäkämpi pullo minulle. Ohvi pittää itikat poissa - pittäähän?


Muu poppoo sai pitää lepopäivää kotosalla. Olen nyt aloittanut Nemon omistajan Juhan neuvoja noudattaen Superille proteiinitankkauksen ja nesteytyksen sunnuntain hakukoetta silmällä pitäen. Tänään on tarkoitus käydä ajamassa molemmilla junnuilla lyhyt jälki (max 250 m) parilla, kolmella kepillä. Huomenna on täysin lepopäivä eli lenkkeilemme vain lyhyesti. Ajatuksena on, että Super olisi virtaa täynnä, kun kokeeseen mennään. Nämä kuumat kelit verottavat osansa niin ohjaajista kuin koirista, joten parempi antaa nyt ladata akkujaan, jotta jaksaa koko pitkän ja kuuman kisapäivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti