maanantai 5. elokuuta 2013

Hakukoe meni päin metsää

Eilen lähdimme ajamaan junnujen kanssa Hyvinkäälle hakukokeeseen. Ensimmäisenä suorituksena oli tottis. Se meni kyllä varsin mukavasti muutamaa virhettä lukuun ottamatta. Virheet olivat sitäkin raskaammat. Aloitimme paikkamakuulla. Ei ongelmia. Seuraamisessa nähtiin pitkiä pätkiä hyvääkin, rentoa seuraamista. Välistä sitten ei. Liikkestä istumisessa olin hieman pysähtynyt käskyä antaessani. Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo oli muuten hyvä mutta tuomari olisi toivonut vielä nopeamman luoksetulon. Tätä aletaan nyt toden teolla treenata. Liikkeestä seisominen oli erinomainen. Noudossa aivan minun edessä Superin takatassuun osui jokin ja Super tiputti kapulan maahan ja katsoi tassuaan. Päätin nostaa kapulan itse ja pyytää koiran siitä sivulle. Metrisellä Super varasti ja pahasti. Meni hieman kolauttaen yli, nouti kapulan, juoksi esteelle niin, etten enää nähnyt Superia. Annoin tässä vaiheessa toisen käskyn. Super oli kuulemma käynyt istumaan aivan esteen eteen, katsonut sitä ylös (edelleen siis kapula suussa) ja sitten siltä istumalta hyppäsi esteen yli (tietty koskettaen). Vai ei muka pääse metrisen yli kapula suussa... Tuomari komentoikin tempausta sanomalla:"Sitten se päätti, että olenhan minä jo iso koira ja hyppäsi esteen yli..." Vähänkö nauratti. Myös vinoesteellä Super varasti niin, ettei kapula ehtinyt maahan. Onneksi annoin käskyn hätäisesti perään. Varastamisten vuoksi saimme molemmista puutteelliset. Eteenlähettämisessä Super juoksi noin 10 metriä, pysähtyi (taas), jolloin jouduin antamaan toisen käskyn. Nyt Super eteni hienosti eteen. Tosin olisi saanut mennä voimakkaammin. Saimme tottiksesta siis 73 pistettä.

Esineruutu olikin seuraavaksi. Sieltä Super haki 2 esinettä ajassa 3 minuuttia 40 sekunttia. Pistevähennys tuli siitä, että oli pyörinyt kolmannen esineen lähettyvillä mutta ei sitä ollut sitten jaksanut pongata kunnolla.

Lopuksi iltapäivästä olikin sitten itse henkilöetsintä. Lähetin Superin ensin vasempaan etukulmaan. Ei uponnut sinne edes toisella lähetyksellä, niinpä ajattelin ottaa oikean etukulman väliin. Ajatuksena oli, ettei siellä sitten vissiin ole maalimiestä. Oikean etukulman Super teki oikein mallikkaasti aivan upealla laatikolla. Sitten uudestaan vasempaan etukulmaan. Nyt Super upposi sinne ja kun sain tytön uppoamaan, kehuin, kutsuin luokse ja jatkoimme matkaa. Yritin lähettää pari kertaa jo melkein heti lähtöpaikalta uudestaan oikealle. Sain lähtemään ehkä kolmannella yrittämällä. Nyt tuli taas ihan hieno pisto, tosin taisi tässä kohdin tulla takaisin meidän takaa. Sitten laitoin vasemmalle. Ensimmäiset kaksi kolme yritystä olivat aivan liian lyhyitä ja pyysin pois metsästä. Hermostuksissani puhua pälätin koko ajan päättömiä juttuja ja yritin kovasti tukea ja kannustaa Superia työstämään aluetta kuumasta kelistä huolimatta. Sain Superin loppujen lopuksi vasemmallekin tekemään asiallisen piston, ja kun se teki sen, taas kehuin ja kutsuin pois. Nyt yritin taas oikealle. Olimme siis jo sadassa metrissä ja takana kenties jotain 15 lähetystä, joista oli 4 onnistunut riittävällä tasolla. Kehuin tyttöä, mistä tyttö kuumeni ja alkoi minua komentaa. Hyppi vasten ja rellesti. Tässä vaiheessa tuomari ilmoitti, että tuo on koiran virittämistä ja että Super oli jo kahdelta maalimieheltä tullut pois, kun olin tyttöä kehunut. Että sellainen rata tällä kertaa... Meillä on siis pahoja ongelmia maalimiesmotivaation kanssa. Nyt pitää yrittää saada tyttö motivoitumaan maalimiehistä uudemman kerran. Käyttää sellaisia maalimiehiä, joista tiedän tytön innostuvan. Tämän lisäksi treenien on oltava vähemmän puuduttavia ja enemmän leikkisämpiä. Tänään illasta menen harrastamaan hakua ihan itsekseni, sillä tiedän, että minä jos joku osaan koirani parhaiten palkata. Laitan Supran makaamaan paikalleen ja painelen pöheikköön piiloon. Vihellyksestä vapautan Supran. Veikkaanpa, että Supra saattaa tykätä tästä leikistä. Se on täysin poikkeavaa ja varmastikin yllättävää.

PS. En ole itse tätä omassa pienessä päässäni keksinyt vaan ihan oikea (lue kokenut) hakuihminen neuvoi minua näin. Myös Tuomas ja Elias on valjastettava näihin hommiin. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti