torstai 8. elokuuta 2013

Pikatoko

Eilen kävin illasta tokoilemassa/tottistelemassa kaikkien kolmen kanssa. Kiialle tein pisimmän treenin, Super sai tehdä keskimittaisen treenin ja Nämppä lyhimmän. Treenin päätteeksi kävimme vielä juoksemassa 8 kilsan maastolenkin. Kotona odotti vielä lattioiden pesu. Voin kertoa, ettei enää suihkun jälkeen klo 23 nettisivujen päivitys maittanut.

Itse asiaan. Kiian kanssa aloitin treenin rohkeasti luoksetulon maahanmenoilla siten, että jätin Kiian seisomaan ja kuljin itse ensin noin 15 metrin päähän ja sitten 20 metrin päähän. Molemmilla kerroilla Kiia meni maahan ensimmäisestä käskystä. Kolmannen toiston tein kokeenomaisesti takapalkalla eli molemmilla stopeilla, jotka onnistuivat kummatkin. Pysähtyminen olisi saanut olla nopeampi mutta kyllä tuollakin mennään. Kiia kuitenkin lähtee toteuttamaan käskyä heti sen saatuaan.

Luoksetulon jälkeen tein yhden ruutuun lähettämisen merkin kautta. Kiia oli nähnyt, kun vein palkan targetille. Kiia upposi hienosti ruutuun ja sieltä palkan kautta vapautus. Tämän jälkeen lähetin Kiian ruutuun ehkä viidestä metristä ja käskin maahan (tämänkin todella nätisti) ja tein normaalin kävelyn. Palasin ruutuun ja palkkasin Kiian maassa makaamisesta. Ruudun jälkeen teimme sitten ohjattua. Yksi oikealle, toinen vasemmalle, kolmas oikealle. Kaikki onnistuivat hienosti. Kolmannella toistolla palkkasin kahdesta ekasta merkistä, kun selkeästi merkki alkoi vähemmän vetää puoleensa.

Ohjatun jälkeen teimme tunnaria. Ensimmäinen toisto oli ihan passeli mutta toinen jo hätäisempi. Tein sitten varmaan vielä kolme toistoa aina eri puolilta kapuloita. Kapulat olivat siis ympyrässä.

Tunnarin jälkeen teimme vielä kaukkareiden vaihtoja, erityisesti seiso-maahan -vaihtoa pallopalkalla. Vähänhän tuo meinaa jumittaa mutta sitten kun malttaa kyttäämiseltään, tekee oikein hyvän vaihdon pelkällä suullisella käskyllä. Ajatuksenani oli vahvistaa down-käskyä.

Aivan lopuksi teimme vielä yhden ruutuun lähettämisen ilman pysäytystä. Tähän oli hyvä lopettaa treeni. Perjantaina sitten taas treenaillaan Pieksämäellä.

Superin kanssa tein tottista. Aloitin treenin seuraamisen oikealle käännöksillä. Ne kun ovat olleet luvattoman löysät. Näitä pitää nyt muistaa tehdä oikein urakalla. Tein myös pitkiä suoria vähän isommalla palkalla. Unohdin kuitenkin ottaa sen kissanruoan mukaan. Jospa sitten perjantaina...

Seuraamistreenin jälkeen tein yhden liikkeestä istumisen. Siitä palkka välittömästi istumisen jälkeen. Kuljin itse ehkä siis noin 3 metriä eteenpäin. Sitten teimme pari vauhdikasta luoksetuloa siten, että jätin Superin maahan ja menin itse noin 30 metriin. Hienostihan tuo tulee ja tarttuu vauhdilla leluun. Luoksetulotreenin jälkeen teimme kilosen kapulan noutoa. Tämän treeni-idean kopsasin siis Aronin Heidiltä. Veimme Superin kanssa kapulan kentän toiseen päähän ja sitten vein Superin toiseen päähän, josta lähetin Superin kapulalle. Uskomatonta mutta totta: tyttö laukkasi kapulalle ja kapulalta. Myös paluuseen tulee tuolla tavalla vauhtia, vaikka Super kantaakin kiloista suussaan. Sitten tein tyhmästi ja otin yhden malttamistreenin siihen perään eli heitin kapulan normaalisti ajatuksena palkata Super odottamisesta. No, just kun olin nostattanut virettä kapulan suhteen, niin totta kai Super karkasi kapulalle. Tuli kyllä käskystä takaisin. Aloitimme alusta ja nyt Super teki ihan passelin noudon mutta joka ei ollut ollenkaan niin vauhdikas mitä noissa kahdessa ensimmäisessä. Note to myself. Treenaa näitä kahta asiaa erikseen. Lopetimme treenin eteenlähettämiseen. Se onnistui hyvin, eikä Super mennyt maahan itsekseen kuten sillä on ollut tapana mennä viime aikoina. 

Nancyn kanssa tein ihan vain seuraamista erilaisilla käännöksillä ja mutkilla. Otin myös eteenistumisia ja selän takaa sivulle tulemisia. Mummo oli varsin innoissaan, kun pääsi taas hieman tokoilemaan.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti