maanantai 26. elokuuta 2013

Sunnuntaina hakua, tokoa ja tottista

Sunnuntaina olikin syntymäpäiväni, jonka aloitin varsin mukavissa merkeissä hakumetsässä. Superille suunnittelin puhtaan etenemistreenin. Ajatuksena lähettää Super noin 30 metriä ennen maalimiestä pistolle. Maastossa kaksi liikkuvaa ukkoa. Treenipaikkana samainen mikä viimeksi, joten sen puoleen ei ollut uusia haasteita. Ukot olivat kyllä nyt tällä kertaa valmiina piilossa. Eli ukot menivät ensin sivulinjoja pitkin kakkospiiloille ja sitten siirtyivät sieltä neloselle. Pisteet kuvassa ovat piiloja. Piilojen välit olivat noin 30 metriä. Ajatuksena, että minä menen ukolle ja haen Superin kytkemällä sen hihnaa (ei tarvitse siis seurata vaan hengaillaan takaisin keskilinjalle).Ensimmäinen lähetys oli kuin oppikirjasta. Super teki vasemman etukulman ja sieltä sitten lähti etenemään takakulmaa pitkin, kunnes löysi ensimmäisen maalimiehen. Super selvästikin jäljesti takalinjalla maalimiehen mutta voihan se jäljestää myös kokeessakin. Aika vaikeaa sitä on tuosta lähteä ojentamaan. Yksi haukku ja palkkaus. Hain Superin maalimieheltä ja humputtelimme keskilinjalle. Nyt ennen lähetystä Super kuuli, kun ensimmäinen maalimies käveli metsässä ja käänsi päänsä vasemmalle päin. Melkeinpä arvasin, että sinnehän se yrittäisi lähteä. Siitä huolimatta koetin onneani ja laitoin Superin oikealle puolelle. Ja kas, kas... Super lähti ensin oikealle mutta sitten lähti kaartamaan vasemmalle. Tein kaksi lähetystä mutta päädyin sitten pyytämään oikeanpuoleiselta maalimieheltä ääniavun, jolloin Super teki diagonaalisen piston. Olisi tietty pitänyt siirtyä toisen piilon kohdalle ja sitten vasta pyytää ääniapu. Kolmannella pistolla Super ei ensin uponnut riittävän syvälle ja tuli tyhjin tassuin takaisin. Lähetin uudestaan ja nyt Super teki hienon piston. Neljännellä maalimiehellä Super eteni nyt tarpeeksi pitkälle mutta ei lähtenyt etenemään takalinjalla ja palasi jälleen kerran tyhjin tassuin takaisin. Otin kolme neljä metriä eteenpäin ja lähetin uudestaan matkaan ja nyt maalimies löytyi.

Kaiken kaikkiaan oikein mukava treeni.

Päivällä sitten juhlistimme Tuomaksen 4-vuotissyntymäpäivää. Illasta lähdin ajamaan junnujen kanssa Pieksämäelle treenaamaan tokoa ja tottista. Kiian kanssa hinkkasin antaumuksella zetaa, sillä nyt menivät seisominen ja istuminen koko ajan sekaisin.Onnistuimme kuitenkin saamaan useamman oikean osuman, joten oli hyvä jättää treeni siihen. Luoksetulon stopit onnistuivat. Tein ne pariin otteeseen. Kiia oli kyllä loistavassa vireessä. Ihanan tarkkaavainen ja innokas. Luoksetulon jälkeen teimme ruudun ja sekin onnistui oikein mukavasti. Taisin ottaa vähän seuraamista juosten. Viimeksihän Kiia irtosi aika roimasti juoksuosuudella. Nyt onnistuimme todella hienosti. Tätä pitää muistaa harjoitella tarpeeksi. Teimme myös ohjattua noutoa kolmen toiston verran. Kaksi oikealle, yksi vasemmalle. Kaikki kolme onnistuivat loistavasti. Myös hyppynouto isolla kapulalla onnistui ongelmitta. Tunnaria en viitsinyt lähteä tekemään, kun virtasta oli sen verran. Tehdään tätä hieman matalammalla vireellä. Lopuksi ennen lopetusruutua teimme kaukkareita niin, että serkkuni seisoi Kiian luona ja tarkkaili tekniikkaa. Leila myös naksautti ja heitti palkan taakse.

Teimme sekä seisomisesta maahanmenoja että istumisia. Istumisissa pisin onnistunein välimatka oli 3 metriä ja maahanmenossa 6 metriä. Paljon tai peräti rutkasti treeniä siis tiedossa tämän asian tiimoilta.

Superin kanssa tein pihalla tottista. Tein aivan lyhyet seuraamisen riehuttaen. Ehkä ensimmäistä kertaa Super haukkui tottistreenissä. Ei hyvä. Otan mieluummin iloisen, tarkan mutta vähemmän ponnekkaan työskentelyn kuin ylikiehuvan tottiksen. Liikeestä istuminen onnistui ongelmitta. Ei varmaan yllätä. Tein myös pari maahanmenoa ja palkkasin siis pelkästä maahanmenosta. Tein myös luoksetulon mutta ilman alkuseuraamista. Tällä kertaa en ottanut lopussa lelua esiin mutta Superilla oli kyllä hieno vauhti päällä. Myös kilosen nouto onnistui hienosti, vaikka emme vieneet kapulaa yhdessä. Näissä noudoissa Super väistää minun heittoa eli käy kyttäysasentoon. Sen tekisi mieli varastaa mutta tyytyy vain kyttäämään. Olipas outoa. Annoin moisesta palautetta. Eihän sitä tuolla tavalla pidä lähteä syöksyyn. Pöhkö akka. Estenoudon tein 75-senttisellä esteellä. Super tosin kiersi esteen mutta en siitä antanut palautetta. Piha alkoi olla jo hämärä, joten voi johtua ihan tästä. Vinoeste onnistui hyvin. Eteenlähettämisessä oli aluksi ongelmia, sillä tein sen  megapitkällä matkalla. Matkaa oli varmaan yli 70 metriä. Super juoksi sen 50 metriä ja kääntyi. Ensimmäisellä kerralla tyhmästi annoin toisen käskyn, jolloin Super juoksi purkille. Superhan ei ollut nähnyt kuin autosta, että vein purkin kentälle perälle. Pyysin Superin pois purkilla ja lähetin uudestaan. Taas matka tyssäsi siihen 50 metriin, joten aloitimme kolmannen kerran alusta. Nyt aloitin liikkeen seisoen paikallaan. Tällä kertaa Super juoksi loppuun saakka ja niin pystyimme aloittamaan juhlat. Lisähaasteena äidiltäni karannut Nasta, joka juoksi Superin luokse riekkumaan, kun Super vielä makasi palkkapurkin luona. Noh, selvisimme tästä traumoitta.

Aivan lopuksi kävin hallissa tekemässä Superille pari ohjattua noutoa sekä yhden ruutuun lähettämisen. Olipahan aivan törkeän kiva päivä. Kotona olimme puolen yhdentoista maissa. Mutta kyllä tuo koirien kanssa touhuaminen on vain niin hauskaa puuhaa. Me like.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti