lauantai 28. joulukuuta 2013

Tuplatokotreenit Savon sydämessä

Eilen ajelin Pieksämäen hallin kautta Varkauteen. Pieksämäellä pysähdyimme ottamaan tokoa tunnin verran. Tein sekä Kiian että Superin kanssa lähes tulkoon koko setin läpi. Seuraaminen oli varsin mallikasta. Zeta onnistui loistavasti (maahan-istu-seiso). Luoksetulossa Super teki itsenäisesti maahanmenon jälkeen luokse kutsuttaessa toisen maahanmenon :/. Höpsö koira. Ruutu oli hieno, tosin Super ennakoi luoksetulon, kun viivästytin omaa käskyäni. Lähti tulemaan luokse, kun käänsin pääni kutsuakseni Superin sivulle. Ohjattu oli hieno. Myös metallinouto onnistui hienosti, vaikkakin luovutus oli vähän löysä. Tunnari oli hieno. Myös luovutus siinä oli hieno. Kaukkareissa oli hieman ongelmia ensimmäisen vaihdon kanssa mutta loput onnistuivat sitten ihan kivasti. Vielä ei ole tekniikka kohdillaan ja Super etenee n. 30 cm.

Kiian kanssa tein seuraamista, zetan jääviä satunaisesssa järjestyksessä, luoksetulon stopit ja maahanmenosta vapautus takapalkalle. Teimme myös ruudun. Tosin Kiia meni merkille hypyn kautta. Mitä pienistä... ;) Ohjatussa teimme oikean ja se oli hyvä. Myös metallinouto onnistui. Kaukkareissa sen sijaan Kiia käveli taas vastaan. Olin aikaisemmin ajatellut sen johtuvan siitä, että kokeessa Kiia olisi jotenkin epävarma mutta nyt kun se teki sen myös treeneissä, niin kysehän on ylivireestä. Kiia ei kerta kaikkiaan malta keskittyä suoriutumaan vaihdoista ilman käppäilyä. Meidän pitää mennä taaksepäin tässä ja palautella mieleen maltilliset vaihdot. Kiia oli kyllä liekeissä.

Pieksämäeltä ajelimme Varkauteen vetämään vielä toisen treenin Oiva-pojan seurassa. Aloitin treenin seuraamisella. Nyt Super ei ollut aivan niin täpäkkänä kuin Pieksämäellä. Videoimme muuten treenimme ja videoilta näkyy tämä osittainen laamailu. Super välistä tsekkaa ympärillä olevia asioita. Vieras paikka, vieraat hajut yms. Sain kuitenkin loppua kohden ilmettä esiin. Edelleen oikealle kääntymiset ovat löysät. Kontakti nykyään pysyy niissäkin mutta ne ovat löysät. Näihin on nyt panostettava toden teolla. Teimme myös zetan jääviä teemalla seiso-istu-maahan mutta minulla oli vaikeuksia saada Super seisomaan. Tarjosi koko ajan maahanmenoa. Lienee Pieksämäen treenin peruja. Kun oikein keskityin käskyttämään oikealla äänensävyllä, seisomiset onnistuivat. Luoksetulossa stoppi oli saanut olla vielä nopeampi. Maahanmeno oli hyvä mutta taas luoksetulossa Super meni uudestaan maahan. Pöljäke. Ruutu oli hyvä. Teimme myös niin, että Leila käskytti ylimääräisiä mutta Super pysyi ruudussa. Ohjatussa teimme nyt oikean. Se onnistui mutta kun sen jälkeen halusin haetuttaa vielä vasemman, niin pakka meni sekaisin. Sain kuitenkin loppujen lopuksi Superin hakemaan myös vasemman.

Metallinoudossa Super ei sitten enää tahtonutkaan tuoda minulle metallinoutokapulaa. Jouduin tsemppaamaan tyttöä siihen ja sitten se onnistui. Otin uusiksi teipitetyllä versiolla kapulaan hetsaten. Tämä oli hyvä. Aivan lopuksi tein muutamia kaukkarivaihtoja ja paikkamakuun maahanmenoja häiriössä. Tässä huomasin sellaisen jutun, ettei Super läsähdä maahan Leilan (erilaisista) käskyistä, jos vain katson Superiin päin. Tällä tavoin onnistuimme useamman kerran. Osaa ilmeisesti päätellä, ettei käskyä tule, kun suuni ei liiku. :)

Kiian kanssa teimme lyhyesti seuraamista ja ruutua ja jotain muuta hömpötystä. Olimme nimittäin varanneet tunnin puokkiin Leilan kanssa. Jos vain suinkin saan videon käsittelyohjelman toimimaan moitteettomasti, voin ladata tänne muutamia pätkiä. Pitäisi varmaankin erottaa ääniraita videoilta, kun sen verran pöljiä on omat höpinät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti