lauantai 13. heinäkuuta 2013

Äksön kuvia ja mansikkapiirakkaa

Torstaina ajoimme Kuukan, Kiian ja Superin kanssa Ahonlaidan kentälle ottamaan Marttisen Mikon kanssa muutamia toimintakuvia tokotreeneistä sivujeni uutta ulkoasua varten. Teimme siis pienen pientä treeniä - lähinnä merkkiä, ruutuun lähettämistä, noutoa pk-kapuloilla ja tunnaria. Kävimme myös pk-esteillä napsimassa kuvia. Kiia sai suorittaa metristä ja Super vinoestettä.

Treeni oli hyvin pienimuotoista, eikä matkat olleet täysimittaisia, joten ei niistä sen enempää. Ainoa kommentoitava asia on se, että Kiia tunnari onnistui toistamiseen erinomaisesti ensimmäisellä yrittämällä.


Kuva: Mikko Marttinen
Kiia merkillä - häntä vispaten
 

Kuva: Mikko Marttinen
Kiia noutaa pk-kapulaa


Kuva: Mikko Marttinen
Kiia noutaa kapulaa aina vasemmalle kaartaen


Kuva: Mikko Marttinen
Kiia työstää tunnaria
 

Kuva: Mikko Marttinen
Kiia pallojahdissa
 

Kuva: Mikko Marttinen
Pallo tähtäimessä
 

Kuva: Mikko Marttinen
Nappaan sut!
 

Kuva: Mikko Marttinen
Hamps!
 

Kuva: Mikko Marttinen
Kiia the Alligator
 

Kuva: Mikko Marttinen
Tässä sen taas näkee, kuinka Kiia kartaa aina vasemman kautta
 

Kuva: Mikko Marttinen
Kiia pk-esteellä

Kuva: Mikko Marttinen
ja yli mennään puhtaasti!
 

Kuva: Mikko Marttinen
Super työstää tunnaria tyylillä
 

Kuva: Mikko Marttinen
Super noutaa
 

Kuva: Mikko Marttinen
Toisin kuin Kiia Super noutaa aina kääntymällä oikealle


Kuva: Mikko Marttinen
Yksi pakollinen söpöstelykuva merkiltä


Kuva: Mikko Marttinen
Super tarkkaavaisena ruudussa


Kuva: Mikko Marttinen
Superin tyylinnäyte seuraamisesta

Kuva: Mikko Marttinen
Super vinoesteellä
 Kuva: Mikko Marttinen
Super noutaa (ja taas kaartaen oikealle)

 Kuva: Mikko Marttinen
Täältä mä tuun...


Kuva: Mikko Marttinen
kapuan, kapuan... 

Perjantaina saimme vieraita Tampereelta. Superin tyttö, Nova, pistäytyi tokoilemaan Vihtavuoressa kanssamme. Oli Novan mukana myös Mirkku ja Olli. Oli kiva päästä näkemään Novan pätevää tokottelua vieraassa ympäristössä kokeenomaisesti. Oikein mallikkaasti tämä tyttönen teki työtä. Voi olla äitikoira sekä kasvattajatätsy ylpeä tästä parivaljakosta. 

Kiian kanssa tein taas tokoa, kun kerran sain Mirkun ja Ollin nakitettua liikkurin hommiin. Aloitimme treenin tunnarilla ja nyt tämä ei onnistunut puhtaasti, vaikka teimme varmaan jotain 4-5 toistoa. Alkoi sen verran siepittämään, että jätin homman sikseen. Huomaa, että kokeet alkavat lähestyä. :(

Ruutu sen sijaan oli hyvä. Merkki oli hieman hidas mutta ruutuun meno oli sentään laukalla. Kiia meni maahan ensimmäisestä käskystä ja pysyi siellä, kun kävin käppäilemässä ympäriinsä. Tämän jälkeen tein hieman seuraamista todella lyhyillä pätkillä. Tästä sitten teimme kaukkareita muutamia vaihtoja. Läheltä onnistuvat hienosti mutta täydestä matkasta Kiia tahtoo esim. istu-seiso ja maasta-seiso -vaihdossa liikuttaa hieman takajalkojaan, vaikka etujalat pysyvät paikallaan. Äsh! No, näillä mennään...

Luoksetulossa oli edelleen ongelmia stoppien kanssa. Pitänee palata takapalkkatreeniin ja pylvään kiertämiseen. Pallosta on tullut liian maaginen, niin Kiia ei tahdo malttaa pysähtyä. Pitänee myös ottaa nyt stoppiin käsimerkki käyttöön. Ei auta muu. Katsotaan sitten kokeiden jälkeen mitä tehdään tälle liikkeelle, että kuinka saamme sen taas entiseen kuosiinsa.  Zeta-stopeissa ei meinannut ensin onnistua istuminen mutta toisella yrittämällä onnistuivat kaikki kolme. Taisin taas tehdä istu-seiso-maahan -järjestyksessä. Tätähän piti varioida, vai kuinka?

Zetan jälkeen teimme vielä pari ohjattua. Merkit olivat huonot. Kiia alkoi olla jo aika läkähdyksissä. Sain kuitenkin Kiian hakemaan vasemman kapulan. Oikeaa, kun teimme, lähti ensimmäisellä yrittämällä vasemmalle kapulalle. Aloitin alusta ja nyt haettiin oikea kapula. Lopuksi yritin lähettää Kiian vielä ruutuun lelulle mutta toisesta suunnasta. Kiia ei meinannut sitten millään lähteä ruutuun mutta lähti sitten lopuiltaan ja sai palkan sieltä. Aivan lopuksi Superin treenin jälkeen teimme yhdistetyn paikkamakuun ja -istumisen. Nova makasi reunassa ja minun tytöt istuivat vähän päälle 2 minuuttia. Hienosti onnistui siis tämä treeni.

Superin kanssa sitten tein ihan tottista. Ennen treeniä kävin viemässä kolmeen eri paikkaan palkkapurkit niin, että Super näki ne.  Seuraamista hieman häiritsi tietoisuus palkkapurkeista. Sain kuitenkin tytön seuraamaan ihan malliikaasti paluumatkan. Liikkeestä istuminen oli ok. Myös maahanmeno onnistui nyt. Luoksetulo olisi saanut olla nopeampi. Pitää muistaa rakentaa tähän sitä vauhtia lelulla. Liikkeestä seisominen onnistui myös. Kilosen kapulan nouto oli ok. Ravillahan tuo tulee takaisin mutta tulkoon sitten, kunhan tuo kapulan, eikä tiputtele sitä matkalla. Sitten olikin ajatuksena tehdä kolme "helppoa" eteenlähettämistä. Ensimmäinen oli muuten ihan ok mutta lähetin Superin noin 3 metriä palkkapurkkia vasemmalla. Löytyi se sieltä kuitenkin. Toisella lähetyksellä Super oli koko ajan menossa ensimmäiselle purkille. Piti siis käydä katsomassa se purkki ja sitten lähettää matkaa. Kolmas oli koko pitkän sivun pituinen lähetys, joka ei ihan onnistunut ensimmäisellä yrittämällä, sillä Super alkoi taas skannata purkkia. Piti käydä näyttämässä se purkki ja sitten lähetys onnistui hyvin. Näitä pitää tehdä nyt paljon, jotta idea alkaisi muodostua pienen bordercollien päähän tästä liikkeestä. 

Treenin jälkeen kurvasimme meille herkuttelemaan mansikkapiirakalla ja metsämansikkajäätelöllä. Oli kyllä kiva tavata taas Novaa sekä Novan omiaihmisiä. Kohteliaana emäntänä "ajoin" vieraat matkaan puoli viiden maissa, kun lähdin itse hakutreeneihin. Superille teimme neljä umpparia niin, että juoksin aina piiloille kehumaan tyttöä. Myös maalimiehet saivat kehua Supraa piilosta. Ihan ensimmäinen onnistui hyvin mutta toisen piilon edessä oli edellisiltä koirilta jäänyt maahan makupaloja, jotka Super ensin tietysti sieltä nosti ja sitten alkoi vasta ilmaista mökkiä. Kolmas olikin viime kokeessa ollut Sulo kahden kivenjärkäleen välissä. Nyt Super löysi ukon, alkoi ilmaista mutta kun tulimme piiloa noin 15 metrin päähän, tuli Super (taas) pois ukolta. Voi hemmetin hemmetti, sanon minä. Lähetin uudestaan ja nyt Super ilmaisi loppuun. Hyppäsi kielekkeelle Sulon viereen pötkälleen haukkumaan ukkoa. Neljännellä piilolla oli samaa vikaa. Nyt Super tuli pois ehkä 2-3 metriä mutta meni sitten kyllä takaisin. Houston, we have a problem ja koehan oli... turhan pian. Pitänee piilotella näitä minun ukkoja reissun aikana kaikenlaisiin umpipiiloihin ja lähteä itse vaikka uimaan... ei tosi... Mutta jos vain saan nakitettua Tuomaksen ja Eliaksen pikku pikku treeneihin ensi viikolla, niin hyvä on. 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti