keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Ns. välipäivän treenit

Eilen lenkin päätteeksi otin Superille ensin kolme pudotettua, joista ensimmäinen oli umpimetsään. Tehtävä oli selkeästi vaikeampi kuin mitä polulla, niinpä haetutin vain n. 15 metristä. Kaksi seuraavaa toistoa oli isolla polulla niin, että polku kaartui, eikä Super voinut nähdä esinettä tai minua hakiessaan esinettä.

Tämän jälkeen tein ensimmäistä kertaa pikkuesineruutua metsään. Alueena oli 2 m x 2 m. Super etsi hienosti 1 euron kolikon kolme kertaa. Ainoa virhe oli esineen merkkaamisen epäloogisuus. Pari kertaa Super yritti ottaa kolikon suuhun ja jäi seisomaan, kunnes meni merkistä maahan. Kolmannella kerralla Super osasi mennä maahan ihan itsekseen. Pitänee varmaan vielä miettiä tuota ilmaisua, että olisiko parempi, että jäisi seisomaan esineen eteen vai että kävisi maahan. Toisaalta, jos seisoisi, niin siinä olisi pienempi riski, että sattuisi makaamaan esineen päällä.

Kotipihassa otin Kiialle metallinoutoa 70 senttiä korkealla pressuesteellä kolme kertaa. Hienosti menivät kaikki kolme toistoa. Lopuksi jumppasin kaukkareita pallolla. Ongelmia oli tälläkin kertaa istu-seiso ja istu-maahan -vaihdoissa. Nyt pitää ottaa ihan vain näitä. Selkeästi treenin puutetta.

Super kanssa otin viisi edestakaisinhyppyä pressuesteellä. Kaksi kertaa kapulalla ja kaksi kertaa kipoilla. Kapulan kanssa hivutteli estettä. Ilman kapulaa hypyt olivat laakahyppyjä molempiin suuntiin. Pitänee jatkaa vielä tämä viikko tuolla 70 sentillä ja nostaa sitten ensi viikolla siihen 80 senttiin. Pitää muistaa pitää tuota kapula mukana kuvioissa, koska hyppy on erilainen, kun kapula on suussa.

Kyselin muuten tänään treenikavereilta tuosta EK:n pudotetusta ja pikkuruudusta ja sain paljon hyviä vinkkejä. Pikkuruudussa on kuulemma ollut mm. seuraavia esineitä nykyisillä säännöillä: kolikko (alokkaassa suurin 2 e, avoimessa suurempi, pienin voittajassa 10 cent), eri kokoiset prikat, kuulakynän jousi, n. 3 cm hylsy, isohko traktorin talvirenkaan nasta, pikkuavain, jossa pää on ollut muovitettu. Pikkuruutu on merkattu ruudun kulmissa olevilla n. 30-40 cm korkeilla kepeillä, aurausputkien pätkillä tai paaluilla,  /\ -mallisilla 20 cm korkeilla metallipaloilla tai vaikka puihin merkatuilla krepeillä. 

Pudotetetun rata on ollut ihan umpimetsässä, harvalla kankaalla, sänkipellolla, selkeällä polulla metsässä, metsäautotiellä tai aluskasvillittomassa metsässä. Umpimetsässä voi olla kivien ja puidenrunkojen sekä polkujen ylityksiä. Myös suoritustapa on vaihdellut. Jossain kokeessa tuomari on kulkenut toista uraa lähellä pudotetun rataa ja juossut koiran mukana esineelle. Jossain kokeessa tuomari on seisonut päivystyspaikalla, josta on nähnyt koko radan.  Onpahan joskus tuomari ja koetoimitsija kulkenut koirakon perässä seuruuosuuden ja sitten jossain vaiheessa poikennut sivuun.Toisin sanoen treenattavaaa riittää... 

Tänään, jos hyvin käy ja jaksan, käymme illasta treenaamassa tokoa. Superin kanssa teen tottista. Koska en saa koskaan kuvia treeneistä, laitan sitten vähän blogiani värittämään muutaman kuvan päivän leikkituokiosta takapihaltamme.

Kiia fiilistelee  kesäpäivän auringossa
 
Kiia yrittää napata äidiltään frisbeen
 
Mutta Nämppä pitää pintansa...
 
Kiia vs. Super (Super luovutti)
 
Miss Märkä Kaulus

Pitkä haukotus
 
Super tiirailee lintua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti