sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Hakuilua

Eilen pääsimme pitkästä aikaan hakumetsään Superin kanssa. Ajatuksena oli tehdä helppo treeni, joka olisi omiaan nostattamaan itseluottamusta ja sitä maalimiesmotivaatiota. Suunnittelin sellaisen treenin, jossa maalimiehet lähtevät lähtöpaikalta metsään ja vien tässä vaiheessa koiran pois. Ukot menevät etukulmiin ja sieltä sitten etenevät toiselle pistolle.

Super oli aivan innoissaan, kun ukot lähtivät etenemään metsään. Kun ukot olivat piilossa, tulin lähetyspaikalle. Olin ensin ajatellut ottaa vasemman ja suuntasinkin Superia sitten mutta sitten lennosta päätinkin aloittaa oikealta ja käänsin koiran oikealle. Ensimmäisellä lähetyksellä Super jäi jotenkin kiinni sinne vasemmalle, eikä lähtenyt oikein etenemään. Otin pari askelta eteen ja lähetin uudestaan. Taas hieman epäröi, joten otin taas yhden askeleen eteen ja lähetin metsään. Nyt tyttökin pääsi kartalle ja lähti pistolle. Nosti ukon, haukkui muutaman kerran, söi nakin, lähti leikkimään pallon kanssa mutta luopui leikistä, kun näki minun tulevan piilolle. Ajatuksena siis palkata nakilla ja sitten lelulla, jos suostuu leikkimään moken kanssa. Pakottaa ei saa.

Sitten lähetys oikeaan etukulmaan. Super lähti hienosti matkaan mutta sitten lähti työstämään aluetta eteenpäin. En siis nähnyt koiraa (täällä meillä Keski-Suomessa hakumetsät ovat varsinaisia pöpelikköjä) mutta ryske kuului. Ihmettelin kovin, että mitenköhän se sillä tavalla nyt tekee, kunnes alkoi kuulua armoton haukkuminen. Ajattelin, että mitäköhän se nyt on sieltä löytänyt mutta ohjeistukseni oli ilmeisesti sen verran epäselvä, että maalimies olikin kulkenut etukulman kautta sen 30 metriä eteenpäin. Super siis teki hienoa työtä.

Kolmas pisto oikealle onnistui hyvin. Ei ongelmia. Nyt ei ehtinyt aloittamaan leikkiä moken kanssa, kun olin paikan päällä aika nopeasti. Neljännelle ja viimeiselle pistolle halusin ääniavun, koska siinä kohdin maasto oli todella hankalakulkuista. On kosteikkoa, kaatunutta puunrunkoa, tiheää puskaa jne. Ääniavun turvin Super sinkosi maalimiehelle ja kivaa oli. Mielestäni tämä  oli erittäin hyvä treeni. Seuraavan kerran teemmekin haamut siten, että ovat jo alueella ja etenevät syvälle metsään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti